POSLE PENALA PALI I GRCI: Nastavlja se brazilska bajka Kostarike

Istorijski uspeh

POSLE PENALA PALI I GRCI: Nastavlja se brazilska bajka Kostarike

Brazil 2014 -
Reprezentacija Kostarike eliminisala je Grčku posle boljeg izvođenja penala i plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Brazilu

RESIFE - Fudbalska reprezentacija Kostarike ostvarila je istorijski uspeh na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Kostarika je posle boljeg izvođenja penala eliminisala selekciju Grčke rezultatom 6:4. Rezultat posle 120 minuta igre bio je 1:1, dok je Kostarika penal seriju dobila sa 5:3.Kostarika je povela na "Areni Pernambuko" u 52. minutu, golom Brajana Ruiza, ali je od 66. minuta imala igrača manje pošto je Duarte dobio drugi žuti karton.U 57. minutu glavni sudija Australijanac Bendžamin Vilijams nije dosudio penal za Kostariku, iako je Torosidis igrao rukom u svom kaznenom. Kostarika se herojski borila sa igračem manje, ali je je sreća u završnici ponovo bila na strani Helena. U dramatičnoj završnici Grčka uspeva da izjednači u prvom minutu sudijske nadoknade vremena, golom Sokratisa.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Pošto je i posle 120 minuta igre rezultat bio 1:1, po drugi put na Mundijalu pristupilo se izvođenju penala. Na kraju drugog produžetka, zbog prigovora, isključen je i selektor Grčke Andre Santos koji je penale gledao sa tribina.Pobednik je odlučen u četvrtoj seriji. Kembel je prvo doneo novu prednost reprezentaciji Kostarike, da bi zatim golman Kejlor Navas fantastičnom intervencijom zaustavio udarac Gekasa. U petoj seriji Umanja još jednom matira golmana Karnezisa i odvodi Kostariku u četvrtfinale. Golove za Kostariku u penal seriji postigli su još i Borges, Ruiz i Gonzalez, dok su strelci za Grčku bili Mitroglu, Lazaros i Holebas. U prvom meču dana Holandija je posle velikog preokreta u završnici savladala Mesiko sa 2:1. To znači da će Kostarika u četvrtfinalu odmeriti snage upravo sa reprezentacijom Holandije

Foto: Twitter
Foto: Twitter

TOK MEČA00.55 - Sve je gotovo, Kostarika je u četvrtfinalu!5. serijaUmanja matira Karnezisa, Kostarika je u četvrtfinalu - 6:44. serijaGekas ne koristi penal, Navas sjajno skida loptu. Kostarika je na pragu četvrtfinala - 5:4Kembel mirno šalje loptu u levi ugao - 5:43. serijaHolebas ne greši - 4:4Gonzalez vraća prednost Kostariki - 4:32. serijaLazaros rutinski poravnava - 3:3Ruiz snažno šutira - 3:21. serijaMitroglu hladnokrvno vara Navasa - 2:2Borges sigurno izvodi prvi penal, Kostarika vodi - 2:100.46 - Počinje penal serija

Foto: Twitter
Foto: Twitter

00.40 - Isključen selektor GrčkeSelektor Grčke Andre Santos isključen je zbog prigovora. On će penale gledati sa tribina.00.38 - Penali će odlučiti pobednikaPo drugi put na Mundijalu u Brazilu gledaćemo penale. Selekcija Brazila je u prvom meču osmine finala savladala Čile posle penala.00.36 (120. +1) - Velika prilika za GrčkuPonovo je Mitroglu zapretio, ali slabo šutira. Golman Navas je zakačio loptu taman toliko da ona ne ode u gol.00.34 (119. minut) - Pokušava MitrogluMitroglu se posle nekoliko driblinga odlučio na udarac, ali lopta nija ni blizu gola.00.28 (113. minut) - Brani NavasSjajna kontra Helena, ali golman Navas brani snažan udarac Lazarosa.00.27 (112. minut) - Šansa za KostarikuKubero je odlično prošao po desnoj strani i centrira, ali Kacuranis interveniše ispred Kembela i izbacuje loptu u korner.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

00.21 (106. minut) - Poslednjih 15 minuta

Počeo je drugi produžetak i to prilikom za Kostariku. Brenes je šutirao preko gola.00.19 - Završen je prvi produžetak00.13 (100. minut) - Nastavljaju se napadiHolebas je prošao kroz odbranu Kostarike da bi u nastavku akcije s leve strane šutirao Kacuranis, ali je njegov pokušaj blokirao Gonzalez.00.07 (94. minut) - Grci u naletuNovi dobar centaršut ne koristi Gekas. On nije očekivao da će lopta stići do njega i ne stiše da odreaguje. Lopta ga bukvalno pogađa u glavu i odlazi pored gola.00:04 (91. minut) - Počeo je prvi produžetakOdmah preti selekcija Grčke. Heleni su očigledno dobili krila posle izjednačenje i imaju psihološku prednost u odnosu na oslabljenu Kostariku.
Foto: Twitter
Foto: Twitter

23.55 - Produžeci odučuju pobednika!Sreća je još jednom bila na strani Helena koji na drugom uzastopnom meču postižu gol u sudijskoj nadoknadi vremena. to znači da ćemo po drugi put na Mundijalu u Brazilu gledati produžetke.23.52 (90. +3) - Velika prilika za GrkeNova odlična šansa za Grke u poslednjim minutima. Torosidis je šutirao glavom, ali Navas izbacuje loptu u korner.23.50 (90. +1) - Gooooool, Grčka je izjednačila na 1:1!Sokratis je novi heroj Grčke. Gekas je prvo šutirao, Navas samo odbija loptu, a Sokratis je ubacuje u mrežu.23.49 (90. minut) - Još jedan žuti kartonGolman Kostarike Navas dobija žuti karton zbog odugovlačenja.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

23.47 (88. minut) - Dobra prilika za HeleneLazaros je prošao po desnoj strani, ali je golman Navas bio na visini zadatka.23.39 (80. minut) - Nebu pod oblakePosle prekršaka Kubasa, Karagunis očajno šutira. Lopta ide visoko preko gola.23.36 (77. minut) - Kostarikanci "kradu vreme"Gamboa je napustio igru, a zamenio ga je Akosta. Dok je izlazio sa terena Gamboa nije žurio pa su ga igrači Grčke požurivali. Na kraju je morao da interveniše i glavni sudija, ali je fudbaler Kostarike "ukrao bar malo vremena".23.31 (72. minut) - "Požuteo" i ManolasManolas je poslednji opomenut. Igra se sve oštrije. Nastradao je Kembel.23.29 (70. minut) - Nova javna opomenaRazmahao se Australijanac Bendžamin Vilijams a kartonima, upisan je i Ruiz.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

23.25 (66. minut) - Crveni Karton!Kostarika će do kraja meča imati igrača manje. Duarte dobija drugi žuti karton, a samim tim i crveni. On je neoprezno startovao na Holebasa.23.16 (57. minut) - Kostarika oštećena za penalTorosidis je bio neopresazan u svom kaznenom i lopta ga pogađa u ruku, ali nema penala za Kostariku. Kostarika je oštećena.23.15 (56. minut) - Novi žuti kartonRezervista Kostarike Granados dobija žuti karton na klupi.23.13 (54. minut) - Nova prilika za KostarikuBolanjos je bio u povoljnoj prilici, ali je Torosidis stigao da izblokira njegov pokušaj.23.11 (52. minut) - Gooooool, Kostarika vodi 1:0!Zaspala je odbrana Grčke. Posle greške Helena na sredini Kembel dodaje loptu Brajanu Ruizu, koji precizno šalje loptu u dalji ugao.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

23.07 (48. minut) - Žuti kartonTeheda faulira Karagunisa i dobija žuti karton na startu drugog poluvremena.23.06 (47. minut) - Ponovo prete GrciOfanzivan početak drugog poluvremena za selekciju Grčke. Posle novog centaršuta Samaras je bio najviši u skoku, ali je golman Navas na pravom mestu.23.05 (46. minut) - Počelo je drugo poluvremeReprezentacija Grčke je krenula sa centra, odmah je usledio centaršut, ali nije bilo opasnosti po gol Kostarike.II poluvreme22.47 - Kraj prvog poluvremenaZavršeno je prvo poluvreme na "Areni Pernambuko". U prvih 45 minuta nije bilo puno prilika. Najbolju šansu propustio je Dimitris Salpingidis, ali je golman Kostarike sjajno odbranio.22.42 (43. minut) - Novi žuti kartonLazaros je bio u opasnom naletu, ali ga Duarte ruši ispred kaznenog prostora i dobija žuti karton. Karagunis je izveo slobodan udarac, ali golman Kostarike sigurno hvata loptu.22.36 (37. minut) - Velika prilika za GrčkuSalpingidis propušta najbolju priliku na utakmici posle centaršita Holebasa. On jen šutirao sa pet metara, ali golman Navas sjajno brani.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

22.34 (35. minut) - Prvi žuti kartonPosle perioda u kojem je Grčka bila nešto agresivnija, Kostarika polako preuzima inicijativu. Samaris oštrim startom prekida novu kontru rivala i dobija žuti karton.22.27 (28. minut) - Udarac KaragunisaPonovo je pokušao Karagunis iz daljine, ali golman Kostarike lako hvata loptu.22.24 (25. minut) - Kontra GrčkeGonzalez interveniše i izbacuje glavom loptu posle brzog napada Grčke. Nema opasnosti posle kornera Karagunisa.22.20 (21. minut) - Prekršaj KaragunisaKapiten Grčke ruši Kembela na ivici kaznenok prostora uz samu gol liniju. Međutim, niko ne stiže do lopte posle centaršuta koji je usledio.22.14 (15. minut) - Pokušaj SokratisaKaragunis je izveo korner, ali Sokratis ne uspeva dobro da zahvati loptu glavom i ne pogađa gol.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

22.11 (12. minut) - Nastavlja se serija promašajaLazaros je ponovo bio neprecizan. Njegov udarac po zemlji prolazi pored leve stative, pa golman Navas nije morao da interveniše.22.07 (8. minut) - Pokušaj BolanjosaRuiz je proigrao Bolanjosa koji snažno šutira, ali i ova lopta odlazi preko gola.22.04 (5. minut) - Uzvraća KostarikaGamboa je prvi šutirao ka golu Grčke, ali je i njegov pokušaj bio neprecizan.22.01 (2. minut) - Prvi udaracLazaros je šutirao iz daljine pošto je odbrana Kostarike loše intervenisala posle slobodnog udarca reprezentacije Grčke. Nije bilo opasnosti, pošto lopta odlazi pored gola.22.00 (1. minut) - Počela je utakmicaPočeo je duel Kostarika - Grčka na "Areni Pernambuko". Obe selekcije imaju šansu da ostvare istorijski uspeh i da se plasiraju u četvrtfinale Mundijala. Pobednik ovog meča odmeriće snage sa selekcijom Holandije.

21.30 - Startne postaveKostarika: Navas, Gamboa, Gonzalez, Duarte, Umanja, Žunior Dias, Bolanjos. Borges, Teheda, Ruiz, Kembel. Grčka: Karnezis, Torosidis, Manolas, Sokratis, Holebas, Maniatis, Samaris, Karagunis, Salpingidis, Lazaros, Samaras.

Reprezentacije Kostarike i Grčke sastaju se u osmini finala na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Utakmica se igra od 22.00h u Resifeu, na "Areni Pernambuko" i to je prvi međusobni duel ove dve selekcije. U prvom meču dana Holandija je posle velikog preokreta u završnici savladala Mesiko sa 2:1. To znači da će pobednik ovog meča u četvrtfinalu odmeriti snage upravo sa reprezentacijom Holandije Duel na "Areni Pernambuko" sudi Australijanac Bendžamin Vilijams, a asistiraće mu zemljaci Metju Krim i Hakan Anaz, dok je četvrti sudija Navaf Šukrala iz Bahreina. Kostarika je priredila veliko iznenađenje u prvoj fazi takmičenja pošto je osvojila prvo mesto u Grupi D, dok je Grčka osvojila drugo mesto u Grupi C, iza selekcije Kolumbije. Kostarikanci su sa dve pobede i remijem sakupili sedam bodova. U prvom kolu savladali su Urugvaj sa 3:1, a zatim i Italiju sa 1:0, dok su u poslednjem kolu igrali bez golova sa Engleskom. Grčka je u prvom meču glatko poražena od Kolumbije sa 3:0, usledio je remi bez golova sa Japanom i pobeda protiv Obale Slonovače rezultatom 2:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track