Američka komora: Prvi korak Vlade Srbije u pravom smeru

Reagovanje

Američka komora: Prvi korak Vlade Srbije u pravom smeru

Politika -
Američka privredna komora u Srbiji da će Zakon o radu, čiji bi konačni tekst trebalo da usvoje poslanici Narodne skupštine naredne nedelje, obezbediti predvidljivost regulative radnih odnosa, pravnu sigurnost i biti garant investitorima da se uslovi poslovanja neće menjati

BEOGRAD - Američka privredna komora u Srbiji saopštila je danas da je usvajanje Zakona o radu prvi korak Vlade Srbije u pravom smeru, ka odlučnom sprovođenju reformi i pokretanjua privredne aktivnosti Srbije.

Američka privredna komora u Srbiji da će Zakon o radu, čiji bi konačni tekst trebalo da usvoje poslanici Narodne skupštine naredne nedelje, obezbediti predvidljivost regulative radnih odnosa, pravnu sigurnost i biti garant investitorima da se uslovi poslovanja neće menjati.

Izmene Zakona o radu, uz doslednu primenu, sprečiće zloupotrebe kako od strane nesavesnih poslodavaca, tako i od nesavesnih zaposlenih, ocenjuje Američka privredna komora. Dodaje se da bi buduće reforme radne regulative trebalo da regulišu pitanja upošljavanja radnika, kao i da se usklade propisi koji regulišu reprezentativnost organizacija poslodavaca i sindikata, u skladu sa preporukama Međunarodne organizacije rada.

Usvajanje Zakona o radu je prvi u nizu reformskih zakona koje je neophodno doneti, ali je neophodno urediti i oblasti koje će omogućiti predvidivost poreskog opterećenja, smanjenje sive ekonomije, povećanje likvidnosti privrede i brže dobijanje dozvola za izgradnju, navodi se u saopštenju. Američka privredna komora u Srbiji, predstavlja više od 190 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija koje su ukupno u Srbiji investirale 14 milijardi evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track