POBUNA LIBERALA: Čedo, daj nam našu platu, pa se luksuziraj
Foto: Kurir štampano

Članovi LDP zgroženi bahatošću svog šefa

POBUNA LIBERALA: Čedo, daj nam našu platu, pa se luksuziraj

Politika -
Zaposleni u LDP poludeli kad su videli fotografije Čedomira Jovanovića sa Mikonosa, dok njima kasni plata više od mesec dana

BEOGRAD - Liberali su zgroženi ponašanjem Čedomira Jovanovića, čelnika LDP, koji već pola meseca letuje sa suprugom Jelenom i četvoro dece, dadiljom i telohraniteljima na luksuznom grčkom ostrvu Mikonos, što može da košta i nekoliko stotina hiljada evra, dok su oni bez prebijanje pare.Zaposleni u LDP, kako saznajemo, revoltirani su što im šef nije isplatio plate, iako ih je danima bukvalno zavlačio da će plata biti, a odmara se u stilu svetskih džet-setera.- Svi znaju kako Čeda živi. Ali što je mnogo, mnogo je. Danima nam je zamazivao oči da ćemo dobiti platu, a onda otišao na Mikonos. Nadam se da neće da ga bude sramota da se vrati u Beograd. Mnogi su zgroženi kada su videli slike u Kuriru. Vila od šest miliona evra, klubovi gde je flaša šampanjca 120.000 evra, sunčanje na plaži gde je ležaljka 50, ruča po restoranima u kojima je ručak 300-500 evra. To je naša mesečna plata, i to u najboljem slučaju, a koju sada nismo ni primili jer grcamo u dugovima. Zaposleni u LDP su bukvalno poludeli. Nije im isplatio julsku platu, a jedva su ga namolili da im da makar nešto za jun. Ne znamo samo kako ga nije blam - u dahu priča izvor Kurira iz vrha stranke.Uz probleme sa platama, LDP grca u milionskim dugovima, koji su preko 4,5 miliona evra, a finansijsko stanje otežava i činjenica da stranka više nije u parlamentu. Uprkos tome, Jovanovići kako je Kurir pisao, uživaju u vili, čija je vrednost, prema proceni agenata za nekretnine s Mikonosa, minimum šest miliona evra. Jovanović nije juče odgovarao na pozive i poruke Kurira, a portparol LDP Jovan Najdenov tvrdi da nije istina da zaposlenima kasne plate.- To je stvarno glupost. Nema nezadovoljnih, svi rade punom parom. U centrali radi petnaestak zaposlenih, a ima mnogo ljudi koji volontiraju - kazao nam je Najdenov, a onda revoltirano nastavio:- Zašto bismo, morali Kuriru to da objašnjavamo. Treba da odgovaramo na pitanja vezana za politiku. Pitanje je šta u ovoj državi rade stranke vladajuće koalicije i koliko novca njihovi direktori po javnim preduzećima izvlače.

SamoživoMNOGI NAPUSTILI LDPLidera LDP Čedomira Jovanovića su od osnivanja stranke napuštali mnogi saradnici, među kojima su i glumac Branislav Lečić, Goran Petrović i Vesna Pešić. Razlog je uvek bio upravo Jovanovićev stil života. Od debakla na poslednjim parlamentarnim izborima, kada stranka nije uspela da pređe cenzus, iz LDP su otišli Mladen Bašić, Bojan Đurić i Ivan Andrić.Odborima šipakNIKADA NISAM DOBIO NI DINAR OD CENTRALERobert Šebek, lokalni menadžer LDP iz Subotice, za Kurir kaže da nikada dinara nisu dobili od centrale i da ih Čedin stil uopšte ne iznenađuje.- Ja sam u stranci od osnivanja, i to samo zbog ideala. Ma ni dinara ne dobijamo. A Čeda neka uživa, zato i više nismo na vlasti - kaže ovaj Subotičanin.Još nekoliko menadžera LDP imalo je slično mišljenje, ali ipak nisu hteli to da kažu pod imenom i prezimenom.

http://www.youtube.com/watch?v=27X_8MKdAEg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track