Vučić i Lagumdžija  o zajedničkim projektima Srbije i BiH
Foto: Tanjug

Zvanična poseta

Vučić i Lagumdžija o zajedničkim projektima Srbije i BiH

Politika -
Dvojica zvaničnika saglasila su se da je razvoj privredne saradnje garant stabilnosti u regionu i da je neophodno nastaviti sa unapređenjem ekonomskih odnosa, naročito u pogledu pojednostavljenja postupka graničnih i carinskih formalnosti

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas s ministrom spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Zlatkom Lagumdžijom o zajedničkim infrastrukturnim projektima koji će biti predstavljeni 28. avgusta u Berlinu, na konferenciji o zapadnom Balkanu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Kako se navodi, susret je protekao u znaku priprema za konferenciju u Berlinu, a najveća pažnja bila je posvećena zajedničkim infrastrukturnim projektima i mogućnostima za njihovo finansiranje i realizaciju iz fondova Evropske unije.

U tom smislu, premijer Vučić je naglasio da će realizacija ovih projekata doprineti jačanju stabilnosti i većem povezivanju ljudi u regionu. Teme razgovora bile su i bilateralna saradnja, perspektive za njeno unapređenje i zajednički nastup na trećim tržištima.

Dvojica zvaničnika saglasila su se da je razvoj privredne saradnje garant stabilnosti u regionu i da je neophodno nastaviti sa unapređenjem ekonomskih odnosa, naročito u pogledu pojednostavljenja postupka graničnih i carinskih formalnosti. Zajednički je ocenjeno da je i saradnja u oblasti energetike od izuzetnog značaja. Lagumdžija se prethodno sastao sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track