ŠVALERKA GA IZDALA: Nisam krala, sve je išlo preko Mrke!
Foto: Zorana Jeftić

Nož u leđa

ŠVALERKA GA IZDALA: Nisam krala, sve je išlo preko Mrke!

Politika -
Snežana Zeković u razgovoru s policijom rekla da je sve radila po nalogu tadašnjeg ministra Milutina Mrkonjića; Protiv nje je podneta krivična prijava za prodaju transportnih dozvola, na kojima je zaradila 1,4 miliona dinara

BEOGRAD - Snežana Zeković, bivša šefica kabineta ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića i njegova bliska prijateljica, protiv koje je podneta krivična prijava zbog prodaje međunarodnih transportnih dozvola CEMT, u razgovoru s policijom sve je svalila na bivšeg ministra! Kako Kurir saznaje, Zekovićka je nadležnim organima rekla da je sve radila uz saglasnost ministra Mrkonjića, odnosno da je on odobrio izdavanje dozvola!Nedostatak dokazaKrivičnu prijavu protiv Mrkonjićeve desne ruke, koju je od milošte zvao Anđeo, podneo je početkom februara 2012. izvesni V. P. (ime poznato redakciji) iz Obrenovca, i to nakon što je PU za Grad Beograd proverila sve navode i obavila razgovor s podnosiocem prijave i Zekovićkom, i dostavila izveštaj Tužilaštvu, a oni su prijavu odbacili!- Snežana Zeković potvrdila je da je povremeno odobravala izdavanje pojedinačnih dozvola za međunarodni transport iz kontigenta tri odsto, kao i da je to radila na osnovu prethodne saglasnosti ministra koji je sa svim zahtevima najpre bio upoznat, nakon čega bi odobrio izdavanje dozvole. Ona je rekla da se ne seća da je ikada preduzeću koje se navodi u prijavi izdala 160 pojedinačnih dozvola, a iz izveštaja policije i dopisa Ministarstva infrastrukture proizilazi da preduzeća koja se navode u krivičnoj prijavi nisu dobila nijednu dozvolu iz kontigenta kojim raspolaže kabinet ministra. V. P. nije mogao da predoči dokumentaciju koja bi potkrepila navode, i u odsustvu dokaza doneta je odluka o nepokretanju krivičnog postupka - rekli su nam u Prvom osnovnom tužilaštvu, u čijoj je nadležnosti bio predmet.Zgrnula pareU krivičnoj prijavi se navodi da je Snežana Zeković tokom 2011. godine izdavala pojedinačne dozvole za Rusiju, uzimajući 100 evra po dozvoli, pa je tako jedan od prevoznika preko nje dobio 160 pojedinačnih dozvola za Rusiju, iako na njih nije imao pravo. Kako se navodi u prijavi, Zekovićka je time, i to samo s jednim auto-prevoznikom, pribavila sebi protivpravnu imovinsku korist od oko 1.400.000 dinara, koliko na crnom tržištu iznosi vrednost navedenih dozvola, čime je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Mrkonjić oprostioSNEŽANA JE POŠTENA ŽENAŽenu (Snežanu Zeković) nisam video od oktobra 2011. Nemam pojma šta je pričala u policiji. Sad od vas prvi put i čujem da je bila tamo - kaže za Kurir Mrkonjić i dodaje:- Ona sa dozvolama nikad nije imala problema, i policija nikad nije bila u Ministarstvu. To su intrige. Za mene, ona je korektna žena, poštena, izvanredan saradnik.I dok su sa jedne strane pljuštale pohvale na račun nekadašnje saradnice, na pitanje zašto je povukao krivičnu prijavu protiv nje za umetničke slike koje mu je uzela iz stana tokom svađe, Mrkonić je kazao:- Ne dirajte te stvari! To je lična stvar, to nije tema.

Ah, ta ljubav...SLIKE SU POKLON, NISAM IH OTELAProtiv Snežane Zeković krivičnu prijavu je podneo i Milutin Mrkonjić, i to upravo zbog umetničkih slika koje mu je uzela posle jedne svađe u njegovom stanu, o čemu je Kurir već pisao.Kako saznajemo, reč je o vrednim delima, pa je Mrkonjić presavio tabak i tužio svoju nekadašnju ljubu.- Mrkonjić je podneo krivičnu prijavu protiv Snežane Zeković zbog umetničkih slika koje mu je uzela, ali je na kraju odustao od tužbe - kaže izvor našeg lista i dodaje da je Zekovićka tim povodom u svom iskazu navela da nije mogla da ukrade slike jer je to bio poklon od Mrke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track