VLADA SRBIJE: Evo 7 javnih preduzeća čiji direktori su danas smenjeni...

Povodom 100 godina od Velikog rata

VLADA SRBIJE: Evo 7 javnih preduzeća čiji direktori su danas smenjeni...

Politika -
Vlada zaseda u zgradi nekadašnje Banovine, a sada zgradi Univerziteta u Nišu, gde se, u vreme kada je Niš bio ratna prestonica Srbije, od 1914. do 1915. godine, nalazila vlada

NIŠ - Mi danas obeležavamo herojstvo naših predaka, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić na svečanoj sednici Vlade Srbije koja se održava u Nišu.

16.32 - Nadam se da ćemo pronaći poziciju koja će nam omogućiti da ostvarimo sve ono o čemu smo i ovde govorili, rekao je Dačić.

16.29 - U narednom periodu se mogu očekivati oštrije sankcije prema Rusiji. Srbija se nalazi u veoma delikatnoj poziciji gde treba da učini maksimalan napor da balansiranom politikom nastavi evropski put a da s druge strane nastavi sa prijateljskim i ekonomskim odnosima sa Rusijom, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

16.21 - Smenjeni direktori javnih preduzeća "Železnice Srbije", "Aerodrom Nikola tesla" "Dipos", "Državna lutrija Srbije", "Dunav osiguranje", "Direktorat civilnog vazduhoplovstva", "Agencija za bezbednost saobraćaja".

16.21 - Preko konkursa ćemo izabrati najstručnije ljude za javna preduzeća, rekao je Vučić

16.15 - Besmisleno je da ulazimo u reformu javne administracije ukoliko ne rešimo situaciju u našim javnim preduzećima. U njima je situacija danas loša do čega je dovelo loše upravljanje u tim preduzećima, rekao je Vučić.

16.10 - "Mi nismo vlada Beograda, već smo vlada Srbije. Zato smo danas u Nišu. Nama su Pančevo, Niš, Zrenjanin, i sva mesta u Srbiji podjenako bitna kao i Beograd", rekao je Vučić obrazlažući zašto Vlada Srbije zaseda u Nišu.

Vlada Srbije donela je i jednoglasan zaključak o spajanju preduzeća "Putevi Srbije" i "Koridora 10".

Vučić je rekao da je to treblao uraditi mnogo ranije, jer su, iz besmisleno partijskih i političkih razloga, ova preduzeća razdvajana da bi se, kako je rekao, lakše podelio plen, a samo je država gubila.

Premijer je istakao i da spajanje preduzeća znači uštedu. Poručio je i da će Srbija 2016. godine verovatno biti zemlja sa najvećim rastom u Evropi.

Premijer je izjavio da će Srbija 2016. godine verovatno biti zemlja sa najvećim rastom u Evropi.

"Mi ćemo biti pod pritiskom za manjom državnom pomoći posle mera fiskalne konsolidacije, imaćemo više novca za državnu pomoć, odnosno za finansiranje, za podršku investitorima koji dolaze u našu zemlju, i nećemo odustati od toga zato što nećemo pristati da zemlju uvodimo u recesiju 2015. i 2016. godine", rekao je Vučić na svečanoj sednici Vlade Srbije u Nišu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i članovi vlade doputovali su danas popodne u Niš, gde će biti održana sednica Vlade Srbije povodom 100 godina od početka Prvog svetskog rata.

Vlada će zasedati u zgradi nekadašnje Banovine, a sada zgradi Univerziteta u Nišu, gde se, u vreme kada je Niš bio ratna prestonica Srbije, od 1914. do 1915. godine, nalazila vlada.

(EPK/Agencije)

http://www.youtube.com/watch?v=Suyh6w9zPfc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track