ŽANDARM UBICA: Isheftao sam Vlastu!

Novi detalji ubistva za koje je osumnjičen Aleksandar Raičić

ŽANDARM UBICA: Isheftao sam Vlastu!

Crna Hronika -
Poverio se: Vlastimir Nalić mi se stalno podsmevao i ponižavao me, pa sam na kraju pukao, ispričao prijateljima neposredno posle zločina Aleksandar Raičić (25)

NIŠ - Bežao autobusom!Ubio sam Vlastu zato što me je godinama ponižavao, tražio je da prodajem kokain na najgorim mestima i najgorim ljudima, a onda da od njih uterujem pare! Podsmevao mi se što sam u Žandarmeriji i nazivao me je slabićem koji je zavisnik od droge. Na kraju sam pukao...Ovo je, kako saznajemo, svojim prijateljima neposredno nakon ubistva Vlastimira Nalića (25) iz Niša ispričao Aleksandar Raičić (25), pripadnik niškog odreda Žandarmerije, koji je osumnjičen da je počinio težak zločin u noći između utorka i srede. Nakon ubistva, Raičić je pokušao da pobegne, ali je uhapšen na granici sa Crnom Gorom. U policiji se branio ćutanjem, ali Kurir saznaje detalje njegovog razgovora s prijateljima posle zločina.Bio u dugovima- Raičić je stalno bio napet jer je bio u velikim dugovima. Konzumirao je kokain i mnogo je trošio, pa je stalno pozajmljivao novac. Vlasta ga je snabdevao drogom, a on je za njegov račun preprodavao deo narkotika. Međutim, umesto da mu preda novac, Raičić ga je trošio! To je pogoršalo odnose između njih, koji su već bili zategnuti zbog toga što je Vlasta stalno ponižavao Aleksandra. Raičić je sve to trpeo jer mu je bio dužan, a i droga mu je bila potrebna. Kad je u utorak uveče Vlasta počeo da ga vređa i da traži pare koje mu je Raičić dugovao, žandarm je izvadio pištolj i pucao! Kazao je da je reagovao impulsivno i da nije planirao da ubije Nalića - saznajemo od Raičićevih prijatelja.Kako saznajemo u policiji, ubistvo je potpuno rasvetljeno jer su obezbeđeni brojni materijalni dokazi koji žandarma povezuju sa zločinom.- Nalić se kobne večeri našao s Raičićem u gradu, a onda ga je Nalić svojim kolima povezao do kuće. Tu su se posvađali zbog duga za drogu i Raičić je tad pucao u Nalića! Posle toga je pozvao brata svoje devojke koji je bio u kafani u naselju Duvanište. Otišao je do njega i rekao mu: „Isheftao sam Vlastu“. Tražio mu je novac za bekstvo i mladić mu je dao nekoliko hiljada dinara, koliko je imao kod sebe. Raičić je potom otišao na autobusku stanicu i u 17 sati se ukrcao na autobus koji iz Leskovca ide za Podgoricu. Usput je bacio službeni pištolj iz kojeg je pucao - rekao je naš sagovornik.Pao na graniciKad je došao na granicu s Crnom Gorom, Raičić je pokazao službenu legitimaciju u nadi da će proći bez problema. Međutim, za njim je već bila raspisana potraga, pa ga je granična policija zaustavila i o tome obavestila nišku policiju. - Kad smo stigli, mirno se predao. Imamo dovoljno dokaza protiv njega jer smo u Nalićevom džepu našli dva mobilna telefona iz čijih se listinga vidi da se neposredno pre ubistva čuo s Raičićem, a nađen je i pištolj iz kog je pucano - kažu naši sagovornici iz izvora bliskih istrazi.

Ubijen... Nalić
Ubijen... Nalić

Mesto zločina... „Alfa romeo“ u kojem je ubijen Nalić
Mesto zločina... „Alfa romeo“ u kojem je ubijen Nalić

BOŽOVIĆ: NEKA SE UTVRDI KRIVICA KOMANDANTAPukovnik Milenko Božović, komandant Žandarmerije, rekao je da će izveštaj nakon završetka istrage Sektora za unutrašnju kontrolu biti prosleđen Direkciji policije, a potom će biti preduzete odgovarajuće mere kako bi se niški odred doveo u red.- Uslediće utvrđivanje odgovornosti komandanta niškog odreda Žandarmerije, a takođe ćemo Direkciji policije predložiti da se određeni broj pripadnika Žandarmerije rasporedi na druga radna mesta u okviru MUP - rekao je Božović za Kurir.On je dodao da će se Direkcija policije i komanda Žandarmerije energično suprotstaviti svakom obliku kriminala, a pogotovu onom u svojim redovima.- Nećemo dozvoliti da pojedinci krše ugled jedinice koja je autoritet stekla izvršavanjem najsloženijih poslova i zadataka, a takođe pojedinci ne smeju biti merilo bilo kog sistema.

DIKIĆ: UPOZORIO SAM NA STANJE U NIŠKOM ODREDUBratislav Dikić, koji je na čelu Žandarmerije bio do 16. jula ove godine, kaže da je i sam upozoravao na teško stanje u niškom odredu i da je preduzimao sve zakonske mere da se detaljno ispitaju informacije da su pojedinci učestvovali u teškim krivičnim delima.- Tražio sam da se nađu dokazi da bismo procesuirali pomenute pripadnike Žandarmerije. Obaveštavao sam i UKP i Sektor za kontrolu zakonitosti o našim saznanjima i zajedno smo se trudili da dođemo do istine. Zahtevao sam da disciplina bude podignuta na najviši nivo, a za pojedine rukovodioce odreda u Nišu napisao sam i predloge za promenu radnog mesta, a sve radi suzbijanja negativnih pojava, poboljšanja međuljudskih odnosa i uvođenja discipline koja je očigledno narušena - kazao je Bratislav Dikić i dodao da ne poznaju uhapšenog Aleksandra Raičića.

I otac mu radi u MUPBIO PONOSAN NA SINAKako saznajemo, Raičić potiče iz ugledne porodice.- Njegov otac je takođe pripadnik MUP Srbije! Bio je ponosan što je i sin krenuo njegovim putem i sve je činio da od njega napravi čoveka. Vraćali su njegove dugove i nisu znali da se drogira, mislili su da je u pitanju kocka. Aleksandar nikad nije imao para... Dan pre ubistva primio je platu, a kad je uhapšen, kod njega je nađena neka sića jer je za dan sve spiskao na drogu i vraćanje dugova - kaže naš izvor.

Ko je odgovoranBATINAŠ ZATURIO PRIJAVU?Kurir saznaje da je u komandu Žandarmerije u Beogradu 13. novembra stigla beleška u kojoj piše da se sumnja da je Raičić član grupe Zorana Ajkovića i predlaže njegova suspenzija. Ovaj dopis je iz komande tek u sredu, nakon ubistva, prosleđen Sektoru unutrašnje kontrole! Prijavu je „zaturio“ Mileta Novaković, pomoćnik komandanta Žandarmerije zadužen za poslove bezbednosti i zakonitosti u radu. Novaković je javnosti postao poznat 2006. kad je naredio batinanje navijača Zvezde u hali Pionir.

ČinjeniceRAIČIĆEVA BIOGRAFIJA- u Žandarmeriji radio od 2009. godine- disciplinski kažnjavan 2011. zbog neprilagođenog ponašanja- protiv njega se vodi krivični postupak zbog pomaganja u pokušaju ubistva- više puta ga je psiholog pozivao na razgovor, a početkom novembra upućen je zahtev za njegov ciljani lekarski pregled zbog psihičkih promena- obezbeđivao je tri lokala u Nišu čiji je suvlasnik Zoran Ajković Ajkula- zbog rada u lokalima šest meseci je bio pod istragom sektora Unutrašnje kontrole

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track