Babuške na infuziji, Šveđanka na bensedinima

Šta se dešava iza kulisa Evrosonga

Babuške na infuziji, Šveđanka na bensedinima

Stil -
Dve od ukupno šest članica ruskog sastava završile kod lekara, a Lorin i Albanka Rona Nišliju priznale da koriste lekove za smirenje

Pripremaju se za finale!

Favoriti ovogodišnjeg Evrosonga tema su broj jedan u Azerbejdžanu, ali i među brojnim novinarskim ekipama koje prate ovogodišnji izbor za najbolju pesmu u Evropi.

Dve od ukupno šest članica ruskog sastava Buranovske babuške juče su primile infuziju, ali šef ruske delegacije tvrdi da nema mesta za zabrinutost i da su babuške dobile vitaminski koktel.

S druge strane, Lorin, predstavnica Švedske, u intervjuu za nacionalnu televiziju Azerbejdžana izjavila je da pije lekove za smirenje, jer jedino tako može da se koncentriše za nastup i bez treme izađe na evrovizijsku scenu.

Inače, švedska predstavnica svojevremeno je boravila u jednoj norveškoj klinici za bolesti zavisnosti, ali o detaljima nerado govori u javnosti.

Konzumacijom lekova za smirenje „pohvalila“ se i predstavnica Albanije Rona Nišliju, koja uzimanje sedativa pravda „tragedijom koja je nedavno zadesila njenu zemlju, zbog čega Albanci nisu bili u prilici da prate prvo polufinalno veče“.

Specijalni izveštač Kurira iz Azerbejdžana Dalibor Katić

Lorin i rasna mržnja

Švedska predstavnica na ovogodišnjem Evrosongu izložena je mnogobrojnim kritikama i napadima zapadnih medija, i to zbog rasne mržnje. Pevačici se na teret stavlja negodovanje zbog tamnoputog plesača jer je, prema pisanju švedskih medija, pri odabiru pravila problem zbog njegove boje kože, iako ni sama nije Šveđanka poreklom.

Marija uživala

Marija Šerifović, pobednica Evrosonga 2007. godine, sinoć je kao specijalan gost zapevala na ovogodišnjem izboru za najbolju pesmu u Bakuu. Ona se na bini pojavila sa Dimom Bilanom i fantastičnim glasom oduševila sve prisutne.

Pored toga što je do tog nastupa dnevno imala i po tri probe, pevačica je iskoristila priliku da slobodno vreme maksimalno iskoristi za obilaske čari Bakua.

- Uživam u druženju sa ostalim pobednicima Evrosonga koji takođe učestvuju kao specijalni gosti - poručila je Marija iz Azerbejdžana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track