AKCIJA U GNJILANU: Uhapšen imam Zećiri glavni inspirator džihada na Kosmetu
Foto: KURIR

Pretres u džamiji El-Kuds

AKCIJA U GNJILANU: Uhapšen imam Zećiri glavni inspirator džihada na Kosmetu

Crna Hronika -
Policija imama Zekriju Ćazimija nije pronašla u njegovoj kući, ali ga je daljom potragom otkrila skrivenog u vozilu na planini naedalko od kuće

PRIŠTINA, - Jedan od glavnih inspiratora džihada na Kosovu imam u džamiji El-Kuddus u Gnjilanu Zekerija Ćazimi (Qazimi) uhapšen je u jutrošnjoj policijskoj akciji, javljaju prištinski mediji.

Kosovska policija saopštila je da je u akciji, koju je sprovela jutros, uhapsila Z.Q. (34), imama u džamiji El-Kuddus u Gnjilanu, koji se sumnjiči da je bio jedan od glavnih inspiratora džihada.

U okviru ove akcije, kako je navedeno u saopštenju, uhapšen je i drugi osumnjičeni L. K. (27) iz sela Polac, u opštini Srbica na severu Kosova.

U toku realizacije naloga za pretragu, osumnjičeni imam nije bio u njegovoj kući, ali je isti od strane policije Kosova pronađen sakriven u svojom vozilu u planinskom području u blizini kuće, dok je drugi osumnjičeni pronađen u mestu prebivališta.

Tokom akcije policija je konfiskovala materijalne dokaze, a osobama uhapšenim po nalogu tužioca Specijalnog tužilaštva određen je policijski pritvor od 48 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track