BAČKI JARAK: Sahranjen biznismen Tomislav Đorđević nastradao u padu aviona!
Foto: Sladjana Stojanovic

Opelo služio vladika Irinej!

BAČKI JARAK: Sahranjen biznismen Tomislav Đorđević nastradao u padu aviona!

Crna Hronika -
Đorđević je sahranjen na mesnom groblju u Bačkom Jarku pored aerodroma gde je i nastradao u subotu popodne
1 / 16 Foto: Sladjana Stojanovic

BAČKI JARAK - Tomislav Đorđević (64) iz Bukovca, sahranjen je juče na mesnom groblju u Bačkom Jarku.

Pre nego što je njegov kovčeg spušten u raku na groblju, koje se nalazi odmah uz aerodrom gde je i nastradao, održano je opelo u Pravoslavnoj crkvi uspenja presvete Bogorodice, čiji je on bio ktitor. Opelo je pored drugih sveštenika služio i vladika bački Irinej. Nakon toga, neprekledna kolona krenula je ka groblju.

-S obzirom da je skoro 25 godina porodica Đorđević prisutna u Bačkom Jarku, on je i sahranjen u tom mestu. Njegova želje je bila da kada umre da ga sahrane u Bačkom Jarku – rekao je jedan od njegovih prijatelja.

Novosadski biznismen Đorđević, vlasnik DTD „Ribarstvo“ i njegov saputnik Bojan Joksimović (28) iz Beograda.poginuli su u subotu oko 13 sati, kada je sportski avion tipa „skajlider 600“ pao u polje kukuruza u Bačkom Jarku. Na visini od stotinak metara, u zaokretu, avion je ostao bez uzgona.

Uzleteli su i minimalnom brzinom i leteli iznad piste sportskog aerodroma, da bi u jednom trenutku, verovatno zbog nedovoljne snage, avion propao i udario krilom u zemlju iza piste u njivi. Odmah se začula i eksplozija i pilot i kopilot su na licu mesta poginuli

S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track