PORODICA UBIJENOG VOZAČA AUTOBUSA: Stevanoviću je mesto u bolnici a ne na slobodi!

Eksplozija bombe u Banjaluci

PORODICA UBIJENOG VOZAČA AUTOBUSA: Stevanoviću je mesto u bolnici a ne na slobodi!

Crna Hronika -
Boro i taj Stevanović se nisu znali lično i nije istina da su bili u sukobu, jer Boro ga nije poznavao. Za tog Stevanovića je čuo kada mu je zapalio "mazdu" na parkingu firme „Autoprevoz“. Polio je auto benzionom i zapalio. Tada su radnici ščepali Stevanovića i predali ga policij, ispričao je Grujo Petković šurak nastradalog

BANJALUKA – Dan nakon tragedije u porodici Topić vladao je muk i velika tuga. Supruga Cvijeta, sin Bojan i ćerka Milana bili su neutešni u boli.

- Kakav čovek može nekog da ubije na takav način - kaže sin Bojan, inače maturant Medicinske škole.

Bojan je teško suzdržavao suze. Samo je klimao glavom u neverici kakva je tragedija zadesila njihovu porodicu.- Očekujem da uhapse tog bolesnika što mi je ubio oca. I da ga osude. Ali to neće vratiti mog oca, kroz suze je rekao mladić.

Grujo Petković, šurak ubijenog Bore, je ogorčen. Kaže daje Stevanović "psihički bolesnik i da je morao biti u bolnici, a ne na ulici".Boro Topić preminuo je u četvrtak, kada je, dok je bio za volanom autobusa, Željko Stevanović na njega bacio bombu.

- Ovde su zakazale institucije. Boro i taj Stevanović se nisu znali lično i nije istina da su bili u sukobu, jer Boro ga nije poznavao. Za tog Stevanovića je čuo kada mu je zapalio "mazdu" na parkingu firme „Autoprevoz“. Polio je auto benzionom i zapalio. Tada su radnici ščepali Stevanovića i predali ga policiji - ispričao je Petković.

On dalje kaže da je Boro bio duša od čoveka i da je živo skromno sa svojom porodicom.

- Borina porodica je živela od njegove plate koja je bila oko 400 maraka i ženine penzije. Sada kad Bore više nema plašim se kako će mu deca i žena preživeti - kaže Grujo.

Mora im se pomoći.

Apelujem na vlast i institucije da pomognu, da bar zaposle Bojana kako bi neko prehranio porodicu sada kad Bore nema. Bojan je maturant Medicinske škole, a mlađa ćerka Milijana je među deset najboljih srednjoškolaca Srpske. Čak je, podseća Petković, dobila i nagradu od predsednika Dodika za to.

Inače, policija i specijalne jedinice policije traže Željka Stevanovića.

Majka odbeglog bombaša: Željko je otišao po hleb i kafu, nije se više vraćao kući

Mira Stevanović, majka Željka Stevanovića koji je glavni osumnjičeni za ubistvo bombom vozača autobusa Bore Topića, kaže sa druge strane da je Željko u četvrtak ujutro izašao iz kuće i otišao da kupi hleb, mleko i kafu i da se više kući nije vraćao.

- Nakon nekog vremena sam pošla kod zubara i vidim da se nešto dešava na autobuskoj stanici. Priđem i čujem da je ubijen vozač i da je to uradio moj Željko. Odmah sam otrčala kući - priča Mira.Ona kaže da je ubrzo došla i policija koja je tražila Željka kod kuće i raspitivala se gde bi mogao da bude. Policija je pretresla i kuću.

- Moj Željko je uvek bio dobro dete. On je moj anđeo. On je moj doktor. Kako da poverujem da je nekog ubio - kaže uplakana majka.Prema njenim rečima Željko je završio medicinski fakultet u roku i to sa svim desetkama.

- Moj sin je brisao devetke i nije ih prihvatao. Samo je želeo desetke i kao najbolji je završio fakultet. Ali, nakon toga nije mogao da nađe posao i bio je šikaniran od mnogih u Banjaluci. Čak su ga pre desetak i više godina pretukli u gradu na mrtvo ime. Tada niko nije htio da otkrije počinioce - kaže majka Mira.Stevanovići su za vreme rata živeli u Rumi gde je njen muž sveštenik imao parohiju.

U Republiku Srpsku su se vratili nakon rata. A za sina kaže da se u ratu prijavio u dobrovoljce kako bi pomogao svom narodu i da je tražio da bude doktor. Inače, banjalučka policija intenzivno traga za Željkom Stevanovićem.

U potragu je uključena je i specijalna jedinica policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske s timom vodiča službenih pasa, a tokom dana biće angažovan i entitetski helikopterski servis.

Stevanović je, kako saznajemo, viđen u naselju Česma. Na sebi je imao crnu majicu, pantalone, kratku jaknu, na leđima ruksak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track