Simić: Preuzeću odgovornost za presecanje kolone!

Načelnik USP poručio

Simić: Preuzeću odgovornost za presecanje kolone!

Politika -
Kako je vozač pripadnik službe za koju sam nadležan, preuzeću odgovornost, ako za to bude bilo potrebe", rekao je načelnik Uprave saobaraćajne polcije

BEOGRAD - Načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Dragiša Simić izjavio je da će se lično postarati da istraga incidenta s kolonom predsednika Tomislava Nikolića bude što brža i detaljnija, i da će preuzeti odgovornost ukoliko bude potrebe.

"Ja ću se prvi postarati da se istraga što brže i detaljnije obavi, a kako je vozač o kome se govori pripadnik službe za koju sam nadležan, preuzeću odgovornost ukoliko za to bude potrebe", rekao je Simić.

Simić je naveo da je vozač službeno lice koje je "upravo obučeno za poslove vožnje" i da "svakako zna šta znači presecanje ili uključivanje u kolonu pod pratnjom".

"Vozač o kome se govori, tek iz medija saznaje da se o njemu priča kao o akteru tog događaja", rekao je Simić i istakao da je pisanje pojedinih medija o atentatu na predsednika Nikolića "ozbiljna optužba".

Kako je vozač pripadnik službe za koju sam nadležan, preuzeću odgovornost, ako za to bude bilo potrebe", rekao je načelnik Uprave saobaraćajne polcije.

Nezvanično se saznaje da je vožac izjavio da je sustigao predsednicku kolonu, ali da nije pokušao da je obiđe, da je vozio iza kolone i da se kod Smedereva isključio sa auto puta.

Simić je zamolio novinare da se uzdrže od nagađanja i sačekaju činjenice jer je istraga u toku.

"Jasno mi je da je senzacionalizam najbitniji recept za prodaju štampe i gledanost televizije, ali pisati o atentatu i presretanju predsedničke kolone je već vrlo ozbiljna optužba", rekao je Simić.

Kabinet predsednika Srbije Tomislava Nikolića potvrdio je da se u petak ujutru na auto-putu od Beograda ka Nišu dogodio incident i saopštio da je Nikolić izrazio uverenje da će svi aspekti tog događaja biti ispitani. Nikolić je izrazio "puno poverenje u pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, koji se brinu o njegovoj ličnoj bezbednosti".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track