UŽIVO BLOG: Rodžer Federer osvojio Sinsinati
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO BLOG: Rodžer Federer osvojio Sinsinati

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

00:15 - Rodžer Federer osvojio je masters u Sinsinatiju pobedom u finalu nad Davidom Fererom sa 6:3, 1:6, 6:2.

Švajcarski teniser je imao neverovatan pad u drugom setu, kada ga je Španac zamalo ostavio na nuli, što je očito samo naljutilo nekadašnjeg broja jedan. Federer je napravio odličnu uvertiru za US Open, jer je igrao finale Rodžers kupa u Torontu i u Sinsinatiju došao do 22. masters titule, a čak 80. u karijeri.

Prvi set je imao uzbudljiv finiš, jer je Rodžer iskoristio prvu brejk loptu u finalu i poveo sa 5:3, a onda spasao četiri brejk šanse i napravio korak ka trijumfu.

Usledila je furiozna igra Ferera, pošto je Švajcarac prokockao četiri šanse da mu oduzme servis na startu drugog seta. Španski teniser je igrao kao u transu, došao do 5:0 i odveo borbu u treći set, u kom nije mogao da parira novom osvajaču Sinsinatija.

Federer je brejkom stekao vođstvo od 3:1 i onda ubrzo na servis protivnika drugu meč loptu pretvorio u pobedu.

23:55 - Arsenal želi igrača PSŽ-a

Izgleda da je Arsenal dogovorio još jedno pojačanje. Reč je o Adrijenu Rabiou iz PSŽ. Zvanične potvrde nema, ali sa Ostrva pljušte informacije da se Arsenal dogovorio sa PSŽ i igračem. Detalji nisu poznati, ali se ranije spekulisalo o ceni od 10 miliona evra23:15 - Željko Petrović asistent Dika AdvokataJedan od najboljih crnogorskih fudbalera svih vremena biće pomoćnik novog selektora reprezentacije Srbije. Bivši trener RKC-a i pomoćnik Gusa Hidinka u Anžiju, kao i Martina Jola i Ruda Gulita u Fejenordu, definitivno će postati važan deo stručnog štaba novog šefa struke "orlova".

22:33 - Rouz: Spremao sam se dugo za ovoKošarkaš Čikaga Derik Rouz vratio se na teren posle duge pauze zbog povrede na prijateljskom meču između SAD i Brazila. Amerikanci su pobedili 95:78, a Rouz je postigao sedam poena. "Spremao sam se dugo za ovo. Da se dogodilo pre nekoliko nedelja verovatno bih bio emotivniji. Ali sada je samo sjajan osećaj. Igrao sam kao što uvek igram pripremne mečeve. Pokretao napade, igrao odbranu i omogućavao momcima šuteve. Kada sam mogao, šutirao sam i ja. Kad god sam imao loptu navijači su želeli da šutiram", rekao je Rouz.22:11 - Nolan Smit prelazi u GalatasarajAmerički košarkaš Nolan Smit je dogovorio dvogodišnju saradnju sa turskim Galatasarajem. Amerikanac je prošle sezone prosečno beležio u ABA ligi 13,3 poena uz 3,3 asistencije i 2,6 skokova po meču za Cedevitu. Pre Smita u Galatasaraj su stigli Vladimir Micov, Kerem Gonlum, Martinas Pocijus i Pjetro Aradori.21:50 - Akjol nastavlja karijeru u EfesuBek reprezentacije Turske Čenk Akjol karijeru će nastaviti u Anadolu Efesu, pošto se nije dogovorio o produžetku saradnje sa Galatasarajem. Akjol je u Galatasaraju bio od 2012. godine, ali je najveći deo karijere (sedam godina) proveo upravo u Efesu. Akjol ima 27 godina, visok je 197cm, a biran je kao 59. pik od strane Atlanta Hoksa na draftu 2005. godine. Prošle sezone Akjol je u Evroligi prosečno beležio 5 poena.21:25 - Liverpul spremio 59 miliona funti za Kavanija i SongaMenadžer Liverpula Brendan Rodžers spremio je 59 miliona funti za Edinsona Kavanija i Aleksa Songa. Liverpul će ponuditi 51 milion funti PSŽ-u za Kavanija, a on bi u engleskom klubu trebalo da zameni Luisa Suareza, koji je otišao u Barselonu. Song je igrač Barselone, a Kamerunac je odavno izrazio želju da napusti Nou Kamp. Liverpul je spreman da za Songa ponudi 8 miliona funti.20:53 - Di Marija i Kedira ostaju u Realu?Trener fudbalera Reala Karlo Anćeloti izjavio je da madridski klub nema nameru da proda Anhela di Mariju i Samira Kediru. Di Marija se povezivao sa Mančester junajtedom, dok su za Kediru zainteresovani Čelsi i Arsenal. "Oni su igrači Reala. Ništa se nije promenilo. Oni nisu igrali u Superkupu Evrope, jer su se priključili ekipi 5. avgusta", rekao je Anćeloti.

20:31 - Ubedljiv poraz srpskih kadeta na EPKadetska rukometna repezentacija Srbije nije uspela da se plasira u drugu fazu prvenstva Evrope u Poljskoj pošto je u poslednjem 3. kolu A grupe izgubila od selekcije Švedske 28:21 (12:6). Ovim porazom Srbija je zauzela poslednje mesto u grupi, iza Švedske, Islanda i Švajcarske, pa će igrati za plasman od 9. do 16. mesta na šampionatu za rukometaše do 18 godina. Narednu utakmicu izabranici Vladimira Dragićevića odigraće u utorak od 13 sati. Prvih 10 ekipa sa Evropskog prvenstva u Poljskoj direktno će se plasirati na prvenstvo sveta, sledeće godine u Moskvi.

20:10 - Ubedljiva pobeda Bajerna u Kupu NemačkeFudbaleri Bajerna pobedili su u gostima Munster rezultatom 4:1 u prvom kolu Kupa Nemačke.

http://www.youtube.com/watch?v=ZESv6IW5tWU
19:55 - Portoriko osvojio treće mesto na Trofeju BeogradKošarkaška reprezentacija Portorika osvojila je 3. mesto na turniru Trofej Beograda savladavši u Kombank areni selekciju Argentine sa 97:87 (19:24, 30:15, 20:18, 28:30). Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Barea sa 17, Dijaz sa 14 i Arojo sa 11 poena. Kod Argentinaca bolji od ostalih bili su Herman i Noćioni sa po 13 i Kampazo sa 11.

19:43 - Džeko: Važno je startovati pobedomNapadač Mančester sitija Edin Džeko rekao je da je zadovoljan što je njegova ekipa u odbranu titule krenula pobedom. Siti je trijumfovao u Njukaslu sa 2:0, strelci su bili Silva i Aguero, dok je potez meča napravio upravo Džeko. On je posle odličnog prijema petom asistirao Špancu za prvi pogodak. "Uvek je dobro i važno startovati pobedom. Znali smo da će biti teško, dali smo sve od prvog minuta i igrali agresivno. Na kraju, bila je to zaslužena pobeda. Prve utakmice znaju biti teške, ali smo uspeli. Osvojili smo prva tri boda i sada gledamo utakmicu po utakmicu", dodao je Džeko. 19:25 - CAF diskvalifikovala Ruandu iz Kupa nacijaAfrička fudbalska konfederacija (CAF) diskvalifikovala je Ruandu iz daljih kvalifikacija za kontinentalni Kup nacija pošto je za reprezrentaciju te zemlje nastupao igrač s dvostrukim identitetom.

19:11 - Juniorke Srbije pobedile Grčku na EPŽenska juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Grčke sa 3:0 (25:20, 25.13, 25.16) u 2. kolu A grupe prvenstva Evrope koje zajednički organizuju Estonija i Finska. Izabranice Marijane Boričić ostvarile su drugu maksimalnu pobedu, nakon što su u subotu u startnom meču nadigrale vršnjakinje iz Estonije takođe sa 3:0. Narednu utakmicu juniorke Srbije igraju sutra protiv Bugarske od 13 sati po našem vremenu.

18:55 - Radnički i Napredak igrali bez golovaFudbaleri Radničkog i Napretka igrali su u Kragujevcu bez golova u poslednjem meču drugog kola Superlige Srbije. Bleda partija Radničkog, poprilično su se obrukali pred svojim navijačima, bez pravih šansi po gol i samo jedan šut u okvir gola Dušana Mićića za 90 minuta.

18:39 - Bolt pobedio u trci na plažiOlimpijski šampion i svetski rekorder na 100 metara, Jusein Bolt pobedio je u trci koja je održana na plaži u Rio de Žaneiru. U trci na plaži Leme učestvovala su samo četiri sprintera, a Bolt je lako pobedio s rezultatom 10,06 sekundi. Pored atletičara s Jamajke učestvovali su još Mark Luis-Francis iz Velike Britanije, Džeferson Liberato Lusindo iz Brazila i Valas Spirmon iz SAD. Boltu je to bila prva trka na 100 metara ove godine.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18:12 - Završeno EP u atletici, Britanci najuspešniji

Evropsko prvenstvo u atletici završeno je danas u Cirihu, Srbija je osvojila dve medalje, a najuspešnija je selekcija Velike Britanije sa 23 osvojene medalje. Srbija je, kao i prethodni, i ovaj šampionat Evrope završila sa dve medalje. Ovog puta su osvojena dva srebra, a medaljama su se okitile Ivana Španović u skoku u dalj i Tatjana Jelača u bacanju koplja. Najuspešniji su bili atletičari Velike Britanije koji su osvojili 23 medalje - 12 zlatnih, pet srebrnih i šest bronzanih. Isti broj medalja osvojila je i Francuska, ali su atletičari te zemlje stigli do devet najsjajnijih odličja. Atletičari Rusije su osvojili 22 medalje, od čega samo tri zlatne. Naredno, 23. Evropsko prvenstvo u atletici održaće se 2016. godine u Amsterdamu.

17:52 - Mo Farah osvojio zlato na 5.000 na EP

Britanski atletičar Mohamed Farah osvojio je zlatnu medalju u trci na 5.000 metara na Evropskom prvenstvu u Cirihu. Farah je danas bio ubedljiv u odnosu na konkurente, a strazu je pretrčao za 14 minuta, pet sekundi i 82 stotinke. Srebrnu medalju je osvojio Hajle Ibrahimov iz Azerbejdžana sa više od dve sekunde zaostatka za pobednikom, dok je bronza pripala Endiju Vernonu iz Britanije. Farahu je ovo drugo zlato u Cirihu, pošto je ranije ove nedelje trijumfovao i na 10.000 metara.17:40 - Olimpijske igre mladih: Porazi naših u tenisu, uspeh u badmintonuPrvi takmičarski dan na Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu priveden je kraju sa tri nastupa naših takmičara - doživeljena su dva poraza u tenisu, a jedan trijumf je ostvaren u badmintonu.Naš teniser Petar Čonkić izgubio je meč prvog kola od Australijanca Harija Buršijea sa 5:7, 6:0, 6:3. Ivana Jorović i njena partnerka u dublu Švajcarkinja Džil Tajhman poražene su posle velike borbe od Letonke Jelene Ostapenko i Litvanke Akvile Parazinskaite rezultatom 6:3, 6:7, 10:8. Dragoslav Petrović i njegova partnerka iz Singapura Liang Ksijao Ju-Sin savladali su Estonku Kristin Kubu i Meksikanca Luisa Ramona Garida Eskuivela sa 21:17, 22:20.

17:33 - Staridž: Možemo i bez SuarezaFudbaler Liverpula Danijel Staridž rekao je da je meč protiv Sautemptona pokazao da klub s 'Enfilda' i bez Luisa Suareza može da pobeđuje i postiže golove."Naravno da je sada, kad Luis Suarez nije u timu, na meni veći pritisak da postižem golove... Dokazali smo da možemo da pobedimo i da postižemo golove“, rekao je Staridž.On je naveo da je Liverpul jači nego prošle sezone. "Da li smo jači nego prošle sezone? Mislim da jesmo. Bez uvrede Luisu. On je sjajan igrač i nedostajaće nam, ali idemo dalje", rekao je Staridž.17:09 - Benabad osvojio zlato na 1.500 metaraFrancuski atletičar Mehidin Mekisi Benabad osvojio je zlatnu medalju u trci na 1.500 metara na EP u Cirihu, samo nekoliko dana pošto mu je oduzeto zlato u disciplini 3.000 metara stiplčez. Benabad je današnju trku završio za tri minuta, 45 sekundi i 60 stotinki. Francuski atletičar je pre dva dana ostao bez zlatne medalje u disciplini 3.000 metara stiplčes, pošto je neposredno pred cilj skinuo majicu i tako završio trku. On je pedesetak metara pre cilja skinuo majicu, kratko je držao i u zubima dok je mahao publici i na taj način je proslavio osvajanje trećeg uzastopnog zlata na prvenstvima Evrope u toj disciplini. Francuz je neposredno po završetku trke dobio žuti karton zbog toga, ali je potom delegacija Španije uložila žalbu koja je i usvojena, pa je Benabad ostao bez zlata. 16:41 - Enrike: Mesi ne menja pozicijuTrener Barselone Luis Enrike rekao je da najbolji igrač te ekipe Lionel Mesi neće menjati poziciju na terenu. Enrike je naveo da će Mesi ostati na svom mestu iako Katalonci u napadu imaju još Brazilca Nejmara i Luisa SuareZa iz Urugvaja. "Leo ima mnoge opcije koje mu možemo približiti, imaće potpunu slobodu u kretanju tokom napada. On je najbolji na svetu, bez sumnje, a mi ćemo se adaptirati na njegovu mobilnost", rekao je Enrike.16:19 - Nando de Kolo propušta SPNando de Kolo, bek košarkaške reprezentacije Francuske, povredio je šaku i neće moći da nastupi za svoju selekciju na Svetskom prvenstvu koje počinje krajem avgusta. De Kolo se povrdio na meču sa Ukrajinom, koji je Francuska inače izgubila sa 63:56. "Ovo je veliki udarac za mene. Razočaran sam što neću moći da učestvujem na Svetskom prvenstvu. Osećao sam se odlično i jedva sam čekao da počne", izjavio je De Kolo, koji je nedavno prešao u CSKA. Francuska je na SP u grupi A sa Španijom, Srbijom, Brazilom, Egiptom i Iranom.

15:58 - Dunga: Nejmar će biti zvezda kada osvoji SPSelektor fudbalske reprezentacije Brazila Dunga smatra da Nejmar prvo mora da osvoji Svetsko prvenstvo, a da tek onda može da bude smatran "pravom zvezdom". "On je najbolji igrač Brazila, ali nije zvezda. Da biste dobili status zvezde, morate da budete svetski šampion. Ali, mi ćemo vredno da radimo da to učinimo da kada bude igrao za reprezentaciju, Nejmar odigra iznad nivoa koji definiše zvezdu", rekao je Dunga.

15:33 - Milorad Mažić sudi Bešiktašu i ArsenaluNajbolji srpski sudija Milorad Mažić sudiće prvu utakmicu plej-ofa za plasman u Ligu šampiona između Bešiktaša i Arsenala. Mažićevi asistenti na tom meču biće Milovan Ristić, Dalibor Đurđević i Vladimir Jovanović u ulozi četvrtog sudije. Prva utakmica na programu je u utorak od 20:45 u Istanbulu.

15:17 - Novozaparci nezadovoljni suđenjem i tretmanom u BeograduGeneralni sekretar Novog Pazara Redžep Korać rekao je da je nezadovoljan tretmanom kluba prilikom dolaska u Beograd i suđenjem arbitra Maje Vujovića na meču protiv Čukaričkog. "Doživeli smo neviđenu situaciju od ulaska u Superligu. Iako smo uredno obavestili policijsku upravu Beograda o detaljima vezanim za dolazak i boravak naše ekipe, niko od njihovih službenika se nije pojavio, što im je obaveza. Nikoga nije bilo ni noć pre utakmice, ni kada je naš autobus krenuo ka stadionu domaćina", rekao je Korać. Utakmica između Čukaričkog i Novog Pazara završena je bez pobednika - 1:1. "Očekivali smo da će skidanje sa liste uticati na suđenje ove sezone, ali sinoćnje suđenje Maja Vujovića nas uverava da od toga nema ništa. Perfidno suđenje ovog gospodina nastavilo se i kada smo mi u pitanju. Uložili smo prigovor, uputićemo i žalbu na suđenje", zaključio je Korać.

14:36 - Falkao na pozajmici u Liverpulu?Radamel Falkao jedna je od najdužih saga u prelaznom roku. Kolumbijac je još uvek u Monaku iako se pola Evrope dovodilo u vezu sa njim. U trci su ostali Real i Liverpul, a čelnici kneževskog kluba izrazili su spremnost da pošalju "Tigra" na pozajmicu. To onda stavlja u prvi plan Liverpul, jer Real ima para da kupi Kolumbijca. Trener "Redsa" Brendan Rodžers izjavio je da klub planira da dovede uskoro vrhunskog napadača.

13:52 - Ćerči prelazi u Atletiko MadridItalijanski mediji prenose informaciju da će napadač Torina Alesio Ćerči naredne sezone nastupati za Atletiko iz Madrida. Ćerči je minule sezone bio prilično raspoložen u dresu "Bikova", pošto je u Seriji A postigao 13 golova. Atletiko je za njegove usluge ponudio 20 miliona evra.

13:19 - Meuči osvojio zlato u maratonu na EP u CirihuItalijanski atletičar Danijele Meuči osvojio je danas zlatnu medalju u maratonu na Evropskom prvenstvu u Cirihu. Meuči je pobedio u vremenu dva sata, 11 minuta, osam sekundi. Drugo mesto osvojio je Poljak Jared Šhegumo (2:12,00), dok je treći bio Rus Aleksej Reunkov (2:12,15). Branilac titule Viktor Rotlin iz Švajcarske završio je na petom mestu (2:13,07).

12:49 - Gari Medel definitivno novi član InteraReprezentativac Čilea Gari Medel ozvaničio je saradnju sa Interom iz Milana. Medel je već nekoliko dana trenirao u Milanu, ali su tek u subotu uveče operativci Intera sredili svu papirologiju. Medel je potpisao četvorogodišnji ugovor i predstavljaće čvrst bedem sa Nemanjom Vidićem.12:27 - Palermo doveo Brazilca EmersonaItalijanski Palermo pojačao se na poziciji levog beka pošto je dogovorio transfer Brazilca Emersona iz Santosa. Emerson, koji ima 20 godina, stiže na jednogodišnju pozajmicu, sa opcijom kupovine na kraju sezone.

12:01 - Pirlo: Prihvatio bih Konteov pozivFudbaler Juventusa Andrea Pirlo izjavio je danas da bi prihvatio poziv novog selektora Italije Antonija Kontea da se vrati u reprezentaciju, iako je najavio povlačenje iz nacionalnog tima posle Svetskog prvenstva u Brazilu."Na raspolaganju sam reprezentaciji. Rado bih prihvatio Konteov poziv, kao i uvek. Ako odluči da me ne pozive, i to će biti u redu, ali to će značiti da je moja priča u dresu "azura" završena. On je taj koji donosi odluku", rekao je 35 - godišnji fudbaler za Tutosport.Pirlo je za reprezentaciju Italije debitovao 2002. godine i do sada je na 112 utakmica postigao 13 golova.

11:31 - Regan iz Gane novo pojačanje ČukaričkogFudbalski klub Čukarički predstavio je danas u Beogradu novo pojačanje - fudbalera iz Gane Obenda Regana (24), koji je potpisao četvorogodišnji ugovor sa beogradskim prvoligašem. Regan je prethodne dve godine igrao za Fudbalski klub Napredak iz Kruševca na poziciji zadnjeg veznog igrača, navodi se u saopštenju. "Veoma sam srećan što sam došao u Čukarički. U klubu sa Banovog brda već igraju moji saigrači iz Napretka Petar Bojić i Nenad Mirosavljević i to će mi biti olakšavajuća okolnost da se što pre prilagodim. Ono što sam video za ova dva dana, organizacija i atmosfera koja je u klubu mi daju podstrek i veru za dalji napredak", rekao je Regan na konferenciji za novinare. Sportski direktor Čukaričkog Vlada Borozan je izrazio nadu da će Regan uspešno debitovati već u narednom kolu protiv Borca iz Čačka. On je najavio da se može očekivati da do kraja prelaznog roka u klub sa Banovog brda dođe još jedan igrač na poziciji štopera.

11:02 - Erićeva šesta na OI mladih u NandžinguPrvog dana na Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu najbolji plasman od srpskih takmičara ostvarila je Jelena Erić, koja je zauzela šesto mesto u kros kantri trci, dok je njen kolega iz tima Aleksandar Roman bio desetoplasirani.

10:29 - Terzić: Kao da je falilo motivacijeSelektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je njegov tim igrao kao da je imao manje motivacije da pobedi od Južne Koreje, iako njihov rival pre meča nije imao šanse da se plasira na završni turnir Gran Prija. OPŠIRNIJE OVDE

09:53 - Ivanović: Meč protiv Serene pravi test za meneSrpska teniserka Ana Ivanović izjavila je posle pobede nad Marijom Šarapovom (6:2, 5:7, 7:5) u polufinalu Mastersa u Sinsinatiju da će duel sa Amerikankom Serenom Vlijams biti veliki ispit za nju. OPŠIRNIJE OVDE

09:27 - Odbojkašice bez završnog turnira, poraz od KorejeŽenska odbojkaška reprezentacija Srbije pretrpela je peti poraz u ovogodišnjem Gran Priju, pošto je rano jutros izgubila od Južne Koreje sa 3:1, i tako ostala bez završnog turnira ovog takmičenja. Rezultat meča u kineskom gradu Makau po setovima bio je 20:25, 25:23, 25:19, 26:24. Srbija je dobila prvi set, a u drugom je imala 22:18, ali je tada Koreja napravila preokret i izjednačila. Posle toga se razvila velika borba, ali je Srbija izgubila treći set. Srbija je tada izgubila sve šanse da se plasira na završni turnir, tako da je selektor Zoran Terzić u četvrtom setu potpuno izmenio sastav, i pružio šansu igračicama koje do tada nisu mnogo igrale.

08:49 - Rodžer Federer u finaluŠvajcarac Rodžer Federer plasirao se u finale turnira iz Masters serije 1000 u Sinsinatiju pošto je jutros savladao kanadskog tenisera Miloša Raonića sa 6:2, 6:3. Protivnik Federeru u završnom meču turnira biće Španac David Ferer koji je prethodno pobedio Žilijena Benetoa iz Francuske sa 6:3, 6:2. Nagradni fond u Sinsinatiju iznosi četiri miliona dolara, od čega će 638.850 pripasti pobedniku, dok će poraženi finalista dobiti ček na 313.240 dolara.

08:20 - Ana Ivanović se bori za titulu u SinsinatijuSrpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u finale turnira iz Masters serije 1000 u Sinsinatiju pošto je jutros savladala Ruskinju Mariju Šarapovu sa 6:2, 5:7, 7:5. Protivnica srpskoj teniserki u meču za titulu biće Amerikanka Serena Vilijams koja je prethodno pobedila Karolinu Voznijacki iz Danske sa 2:6, 6:2, 6:4.

PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track