(VIDEO) Ovako je srpska policija pronašla zastavu velike Albanije
Foto: Printskrin

Albanci izazvali neviđeni incident u Beogradu

(VIDEO) Ovako je srpska policija pronašla zastavu velike Albanije

Fudbal -
Utakmica na stadionu Partizana između Srbije i Albanije u utorak je prekinuta u 41. minutu, pošto je došlo do nereda, kada je iznad terena počeo da leti dron, kojim je iz svečane lože rukovodio Olsi Rama brat premijera Albanije
1 / 3 Foto: Printskrin

BEOGRAD - Sporna zastava tzv. velike Albanije koju je dron doneo na stadion tokom utakmice kvalifikacija za EP 2016. između Srbije i Albanije pronađena je kod delegata Holanđanina Harija Bina, koji ju je predao srpskoj policiji.

Naime, spornu zastavu oteli su na terenu albanski fudbaleri i zadržali je kod sebe i nisu hteli da je predaju policiji Srbije. Zbog toga srpska policija je krenula u potragu za zastavom, koja je dokazni materijal. Policija je prvo pretresla svlačionice na stadionu u kojima su bili smešteni albanski fudbaleri, a potom i torbe fudbalera i stručnog štaba gostiju da bi na kraju delegat Hari Bin nekako uspeo da nagovori albanske reprezentativce da mu predaju zastavu, koju je on uručio policiji Srbije. Fudbaleri Albanije su potom u pratnji policije napustili stadion i uputili se ka aerodromu "Nikola Tesla" odakle su napustili Srbiju.

Utakmica na stadionu Partizana između Srbije i Albanije u kvalfikacijama za EP 2016. u utorak je prekinuta u 41. minutu, pošto je došlo do nereda, kada je iznad terena počeo da leti dron, kojim je iz svečane lože rukovodio Olsi Rama brat premijera Albanije. Na platnu koje je bilo zakačeno za dron bila je mapa tzv. velike Albanije u boji i sa motivom albanske zastave, sa leve strane fotografija osnivača moderne albanske države i prvog premijera Ismaila Ćemaljija, a sa desne Ise Boljetinija, albanskog nacionaliste.

Albanski mediji su preneli kako je srpska policija pretresla fudbalere i stručni štab ove reprezentacije. Kako je to izgledalo pogledajte u snimku:

http://www.youtube.com/watch?v=01pygOFqvbI
http://www.youtube.com/watch?v=M97EwLkJL_Y

Zastavu je na teren oborio Stefan Mitrović, koji tim činom nije želeo da provocira protivničke fudbalere. Međutim, na njega su nasrnula dvojica fudbalera Albanije Andi Lila i Talant Džaka. U tom trenutku došlo je incidenta u koju su se uključili i ostali fudbaleri oba tima.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

Albanski fudbaleri su potom sa zastavom pobegli u svlačionicu, a dron je odneo jedan srpski navijač koji je uleteo na teren. Dron je u četvrtak pronađen kod jednog navijača u Pančevu. UEFA je saopštila da je pokrenula postupak protiv dva Saveza, a odluka o kaznama očekuje se 23. oktobra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track