SRPSKA MEGASENZACIJA: Krunićeva izbacila šampionku Vimbldona i plasirala se u osminu finala US opena
Foto: AP

San se nastavlja

SRPSKA MEGASENZACIJA: Krunićeva izbacila šampionku Vimbldona i plasirala se u osminu finala US opena

Tenis -
Mlada srpska teniserka Aleksandra Krunić priredila je još jedno veliko iznenađenje na Otvorenom prvenstvu SAD, pošto je u 3. kolu eliminisala četvrtu igračicu na WTA listi Čehinju Petru Kvitovu – 6:4, 6:4

NJUJORK – San se nastavlja. Mlada srpska teniserka Aleksandra Krunić priredila je još jedno veliko iznenađenje na Otvorenom prvenstvu SAD, pošto je u 3. kolu eliminisala četvrtu igračicu na WTA listi Čehinju Petru Kvitovu – 6:4, 6:4. To je bio njihov drugi međusobni susret i prva pobeda srpske teniserke, koja se tako revanširala Kvitovoj za poraz iz 2011. godine, na ITF turniru u Pragu, kada je Čehinja slavila rezultatom 6:4, 6:2.Aleksandra Krunić je tako nastavila niz maestralnih partija na ovogodišnjem US openu. Ona je na startu takmičenja savladala Poljakinju Katažinu Piter sa 6:4, 6:1 za svoju prvu gren slem pobedu u karijeri, dok je u drugom kolu napravila veliku senzaciju pobedom protiv Amerikanke Medison Kejz - 7:6, 2:6, 7:5.

Foto: AP
Foto: AP

Međutim, Krunićeva je u 3. kolu odigrala meč karijere pošto je posle jednog sata i 36 minuta igre izbacila treću nositeljku i dvostruku šampionku Vimbldona, Čehinju Petru Kvitovu.Krunićeva je izjavila da nije verovala da može da pobedi Kvitovu.

"Kvitova je velika šampionka i gledala sam oba njena vimbldonska finala. Bila mi je čast da budem sa druge strane mreže. Nisam očekivala pobedu, želela sam da što duže ostanem na terenu, ali na kraju sam uspela da dodem do trijumfa", rekla je Krunićeva.Krunićevu u osmini finala US opena očekuje duel sa još jednom gren slem šampionkom Beloruskinjom Viktorijom Azarenkom, koja je u karijeri dva puta osvajala Australijan open i dva puta igrala u finalu US opena. Azarenka je u 3. kolu savladala Ruskinju Elenu Vesninu sa 6:1, 6:1.Sjajan dan srpskih tenisera kompletirao je Novak Đoković koji u 3. kolu muškog singla lako savladao Amerikanca Sema Kverija sa 6:3, 6:2, 6:2.

Foto: AP
Foto: AP

TOK MEČAII setPosle sigurnog servis gema na startu drugog seta Kvitova stiže i do brejka za vođstvo od 2:0 i to posle druge duple servis greške Krunićeve.Međutim, rani brejk Čehinje nije poremetio Krunićevu koja u trećem gemu uspeva da se vrati u set. Aleksandra je prvo propustila dve brejk lopte, posle dve duple servis greške Kvitove, ali je iskoristila treću šansu.Krunićevoj nije bilo lako ni u narednom gemu, pošto se ponovo suočila sa brejk loptom. Međutim srpska teniserka je odigrala maestralno pod pritiskom, pošto je prvo sjajnom kombinacijom udaraca izbacila protivnicu sa terena, da bi zatim lagano poentirala. Ona je osvojila i naredna dva poena za 2:2 u drugom setu.Aleksandra je u peti gem ušla sa puno samopouzdanja i to se videlo na terenu. Ona ponovo oduzima servis favorizovanoj protivnici i stiže do vođstva od 3:2. Srpkinja je dobila i sledeći gem za vođstvo od 4:2, a u sedmom gemu je imala priliku da dotuče svoju rivalku. Međutim, Krunićeva ne koristi nove brejk prilike i propušta priliku da dođe u situaciju da servira za meč.Tada je usledio odgovor Čehinje koja se novim brejkom rezultatski vraća u meč - 4:4. Krunićeva je i pod pritiskom nastavila da igra svoju igru i odmah uspeva da povrati ispuštenu prednost. Ona novim brejkom konačno dolazi u situaciju da servira za meč, a posle jednog sata i 36 minuta igre realizuje drugu meč loptu za najveći uspeh karijera - osminu finala US opena!

Foto: AP
Foto: AP

I setKrunićeva je odlično počela meč i osvaja prva tri poena na servis Čehinje, ali ne koristi tri vezane prilike za brejk i Kvitova stiže do izjednačenja (40:40). Međutim, Aleksandra posle nove greške protivnice iz bekhenda koristi novu šansu i stiže do rane prednosti . Usledio je ekspresni odgovor četvrte teniserke sveta koja već u sledećem gemu pravi ribrejk. Ona je iskoristila drugu brejk loptu, posle neiznuđene greške srpske teniserke. Kvitova treći gem dobija bez izgubljenog poena i stiže do prvog vođstva na meču – 2:1.Obe teniserke su u narednim gemovima bile sigurne na servisu. Kvitova je u šestom gemu imala novu brejk loptu, ali se Krunićeva odbranila i uspela da izjednači na 3:3.Set je odlučen u devetom gemu kada Aleksandra posle fantastičnog bekhend vinera i duple servis greške protivnice stiže do novog brejka i dolazi u situaciju da servira za prvi set. Srpska teniserka ne propušta priliku koja joj se ukazala i posle 41 minuta igre koristi prvu set loptu i stiže na pola puta do nove senzacije protiv treće nositeljke - 6:4.

Foto: AP
Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track