SUĐENJE UBICI POLICAJCA: Život bih dao da vratim Simketa

Priznao ubistvo kolege

SUĐENJE UBICI POLICAJCA: Život bih dao da vratim Simketa

Crna Hronika -
Platio visoku cenu: Nisam hteo da ga ubijem, tvrdio je juče bivši radnik MUP Miodrag Ristić, koji je optužen da je usmrtio kolegu Aleksandra Simića

NOVI SAD - Plakao u sudnici.- Priznajem da sam ubio Simketa, ali ne s umišljajem! Sve bih dao da mogu da ga vratim, a da sam ja na njegovom mestu...Ovo je juče kroz suze ispričao policajac Miodrag Ristić (32) iz Novog Sada, koji je optužen da je 6. oktobra prošle godine ubio kolegu Aleksandra Simića Simketa (28). Zločin se dogodio u „Tapas baru“ u Ulici Laze Telečkog.Pozvao na piće- Imali smo običaj da se igramo pištoljima i da oružje uperimo jedan u drugoga. Sada sam svestan da je ta naša policijska interna šala potpuno glupa - rekao je Ristić, koji je godinama sa Simićem radio kao pripadnik interventne jedinice.Ristić je ispričao da je dan pre tragedije imao intervenciju u kojoj je razbojnik bio s bombom.- Kad sam odlazio u kazino u kojem je bio razbojnik, ubacio sam metak u cev pištolja. Tokom intervencije nije bilo potrebe za upotrebom oružja, a kad sam se uveče vratio kući, zaboravio sam da je metak ostao u cevi. Sutradan sam otišao s drugom na piće u Sremsku Kamenicu, a posle četiri popijena piva otišao sam u Ulicu Laze Telečkog. Tu sam zatekao Simketa i još jednog našeg druga. Zvao sam ih da pređemo u drugi lokal i oni su rekli da će doći. Ja sam tada iz šale uperio pištolj prema Simiću, a oružje je opalilo - pričao je Ristić.Hteo da se ubijeKad je Simić pao, Ristić je počeo da ga doziva: „Brate moj, probudi se“ i urlao je da neko od okupljenih pozove lekare.- Kad sam shvatio da je mrtav, uzeo sam pištolj u nameri da se ubijem, ali su me kolege savladale - ispričao je Ristić.Porodica ubijenog Aleksandra Simića rekla je juče da ostaju pri tome da Ristića ne gone ni krivično ni materijalno.

Ubijeni... Aleksandar Simić
Ubijeni... Aleksandar Simić

Svedoci opisali dramuVRIŠTAO DA JE UBIO BRATASvedoci na suđenju potvrdili su da je Ristić hteo da se ubije posle tragedije.- Vrištao je i jedva smo ga savladali. Stalno je govorio da ga pustimo da se ubije jer je on ubio svog brata. I u marici je toliko vrištao da su lekari morali da mu daju injekciju za smirenje - ispričao je jedan od svedoka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track