UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Vaterpolisti pobedom nad Rusijom idu na finale Svetske lige

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Vaterpolisti pobedom nad Rusijom idu na finale Svetske lige

Fudbal -
Na Fajnal siks iz Evrope su se plasirali još Mađarska, Italija i Crna Gora, dok će se dva predstavnika sa ostalih kontinenata iskristalisati na kvalifikacionom turniru, zakazanom za kraj maja

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:55 - Potresi u Aston Vili: Šaj Given novi pomoćni trener, dvojica suspendovanaAston Vila je suspendovala pomoćnog trenera Jana Kalverhausa i šefa fudbalskih operacija Gerija Karsa. Kako se navodi u saopštenju, oni su suspendovani do završetka unutrašnje klupske istrage, ali se ne navodi više detalja. Novi pomoćnici trenera Pola Lamberta biće golman Šaj Given i trener omladinske ekipe Gordon Kauans. Vila je trenutno 14. na tabeli Premijer lige sa 34 boda, samo četiri više od Fulama koji je u zoni ispadanja.

23:25 - Real načeo Olimpijakos, Barselona odolela Galatasaraju na startu plej ofa

Košarkaši Reala sa lakoćom su savladali vladajućeg šampiona Evrope, ekipu Olimpijakosa sa 88:71 i tako započeli proces rušenja dvostrukog uzastopnog prvaka. Sjajnu utakmicu odigrao je Rudi Fernandez, koji je meč završio sa 20 poena.

Košarkaši Barselone su na svom terenu, više nego lako savladali Galatasaraj sa 88:61. Mada, da se Karlos Arojo nije povredio krajem prvog poluvremena, ko zna šta bi bilo do kraja.

22:50 - Arsenal bolji od Vest Hema, golčina Žirua za povratak na četvrto mesto

Fudbaleri Arsenala prekinuli su crnu seriju u Premijer ligi i u odloženom meču 34. kola savladali Vest Hem na svom terenu sa 3:1 posle preokreta.Dva gola dao je Podolski u 44 i 78 minutu, strelac je bio i Žiru, a prvi gol na meču delo je Džarvisa pet minuta pre odmoraTako se Arsenal sa bodom više i utakmicom više od Evertona probio na željenu četvrtu poziciju. U narednom kolu gostuje Halu u nedelju (15.05), dok "karamele" istog dana od 17.10 dočekuju Mančester junajted.

http://www.youtube.com/watch?v=5k723hqMEYU

22:08 - Tri kandidata za domaćina Svetskog prvenstva u atleticiBarselona, Doha i Judžin kandidati su za domaćina prvenstva sveta u atletici na otvorenom 2019. godine, saopštila je IAAF.Sva tri grada imaju iskustvo u organizaciji velikih atletskih takmičenja. Barselona, domaćin uspešnih Olimpijskih igara 1992. godine, organizovala je prvenstvo Evrope 2010, dok je u Dohi iste godine održan svetski šampionat u dvorani.Prestonica Katara takođe je svake godine domaćin mitinga Dijamantske lige, kao i Judžin, u američkoj državi Oregon. Naredna dva svetska prvenstva u atletici na otvorenom biće održana 2015. u Pekingu i 2017. godine u Londonu.

21:40 - Nadal i Federer trenirali sa Vavrinkom

Aktuelni šampion Australijen opena Stanislas Vavrinak postao je vrlo tražen nakon tirumfa u Melburnu. Rafael Nadala i Rodžer Federer, dva možda i najveća tenisera u istoriji "belog sporta", izabrala su ga za sparing partnera tokom treninga u Monte Karlu.Vavrinka je prvo trenirao sa prvim teniserom sveta koga je pobedio u Melburnu, a trening je nadgledao Nadalov trener i stric Toni Nadal. Potom je odigrao set sa zemljakom Federerom, osvajačem 17 Grend slem titula.

20:55 - Vaterpolisti Srbije sa maksiamalnim učinkom do finala Svetske lige Vaterpolo reprezentacija Srbije završila prvu fazu Svetske lige sa maksimalnim brojem bodova. Protiv Rusije 14:7 (3:1, 4:2, 3:3, 4:1). Žreb je "delfinima" za rivale namenio Rumune i Ruse, a oni su i jedne i druge savladali u oba meča, prosečnom razlikom od 6,5 golova.Stefan Mitrović u finišu se pridružio Andriji Prlainoviću na čelu liste strelaca, obojica su postigla po tri pogotka. Po dva puta su mrežu gostiju zatresli Miloš Ćuk, Dušan Mandić i Slobodan Nikić, a po jednom Filip Filipović i Dušan Marković.Na Fajnal siks iz Evrope su se plasirali još Mađarska, Italija i Crna Gora, dok će se dva predstavnika sa ostalih kontinenata iskristalisati na kvalifikacionom turniru, zakazanom za kraj maja. Srbija će braniti trofej osvojen prošle godine u Čeljabinsku.20:25 - Ispali Krunićeva i Bozoljac Srpska teniserka Aleksandra Krunić poražena je u prvom kolu turnira u Kuala Lumpuru, dok je Ilija Bozoljac eliminisan sa takmičenja u Sarasoti.Krunićeva je za manje od sat vremena igre izgubila od Čehinje Karoline Pliškove u dva seta, istovetnim rezultatima 6:2, 6:2.Bozoljac je takođe u prvom kolu završio turnir u Sjedinjenim Državama, njega je posle velike borbe i dva taj-brejka savladao Piter Polanski 7:6 (7:2), 7:6 (7:5).

19:40 - Gvardiola želi da Kros ostane u Bajernu

Toni Kros je posle odbijanja da produži ugovor sa Bajernom 'podgrejao' glasine o odlasku sa 'Alijanc Arene', a kao njegova moguća destinacija pominje se Mančester i klub sa 'Old Traforda'.Ipak, čini se da ga Bavarci neće tako lako pustiti da ode iz Minhena, što je potvrdio i trener ove ekipe Pep Gvardiola."Želim da Toni ostane. Rumenige i Zamer to takođe žele. U pitanju je odličan fudbaler i on odlučuje o svojoj karijeri. Nadam se da će ostati", objasnio je Pep.

18:50 - Vilmots ostaje na klupi fudbalera Belgije do 2018.

Selektor reprezentacije Belgije Mark Vilmots produžio je ugovor za još četiri godine, tako da će najbolje fudbalere te zemlje predvoditi do 2018."Dogovoren je produžetak saradnje i Vilmots će voditi 'crvene đavole" u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope 2016. i prvenstvo sveta 2018. godine", objavljeno je na sajtu Fudbalskog saveza Belgije.

18:00 - Zidan: Bejl može da zameni Ronalda Pomoćni trener Real Madrida Zinedin Zidan veruje da Garet Bejl može dostojno da zameni Kristijana Ronalda u finalu fudbalskog Kupa kralja protiv Barselone.„Nismo želeli da stvaramo pritisak Garetu kada je stigao jer je već bilo dovoljno toga na njegovim leđima, ali je on već dokazao da je poseban. Može da se bori sa pritiskom i da napravi čudesne poteze na terenu, kao i Kristijano“, rekao je Zidan i dodao:„Nije moguće da se ne oseti odsustvo Kristijana, on je najbolji igrač na svetu, ali sam uveren da su ostali igrači spremni da stignu do pobede i bez njega. Bilo bi lepo da imamo i njega u timu, međutim bez obzira na to imamo veliki broj dobrih igrača i povrede nas neće sputati u ostvarenju ciljeva“, zaključio je Zidan.Portugalac će zbog povrede mišića, kombinovane sa povređenim kolenom verovatno propustiti duel sa Blaugranom.

17:26 - Viljems propušta SP u BraziluHolandski reprezentativac i član PSV-a Džetro Viljems propustiće Svetsko prvenstvo u Brazilu zbog povrede kolena, saopštio je klub iz Ajndhovena. Viljems se povredio prošlog vikenda na utakmici protiv Fajenorda, koju je njegov tim izgubio sa 2:0. Levom beku PSV-a predstoji pauza od nekoliko meseci. Viljems je za reprezentaciju Holandije već zabeležio 11 nastupa, iako će krajem meseca napuniti 20 godina.16:54 - Inijesta: Osvajanjem Kupa kralja spasićemo sezonu Fudbaler Barselone Andres Inijesta ocenio je da bi trijumf nad Realom u finalu Kupa kralja na neki način spasio sezonu katalonskom gigantu. Barselona je nedavno poražena od Atletika u četvrtfinalu Lige šampiona, a potom je izgubila od Granade u Primeri i pala na treće mesto na tabeli."Imamo snage i kvaliteta da osvojimo kup, ali moraćemo da pružimo najbolju partiju protiv odličnog rivala. Osvajanje kupa donelo bi nam radost i spasilo sezonu. Ipak, to ne može da izbriše činjenicu da smo ispali iz Lige šampiona", naveo je Inijesta.Finale španskog Kupa kralja igra se sutra od 21.30 na stadionu Mestalja u Valensiji.16:25 - Teodoros Zagorakis kandidat za Evropski parlamentNekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Grčke Teodoros Zagorakis kandidovao se na izborima za Evropski parlament. Zagorakis se našao na listi od 42 kandidata stranke Nova demokratija, koju vodi premijer Grčke Andonis Samaras. Izbori za Evropski parlament održaće se 25. maja. Zagorakis ima 42 godine, a bio je kapiten reprezentacije Grčke, kada je ta zemlja 2004. osvojila Evropsko prvenstvo u Portugalu. Zagorakis je tada proglašen za najboljeg igrača šampionata. On je za reprezentaciju Grčke odigrao 120 utakmica.16:00 - Đoković furiozno počeo odbranu titule u Monte KarluNajbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Mastersa u Monte Karlu. Đoković je danas u drugom kolu pobedio Španca Alberta Montanjesa s 6:1, 6:0. Meč je trajao samo 45 minuta. Ovo je bio šesti međusobni duel srpskog i španskog tenisera i šesti trijumf Đokovića.Srbin će igrati u osmini finala sa pobednikom duela Pablo Kareno Busta - Kevin Anderson/Gael Monfis. Đoković brani titulu u Monte Karlu.

15:43 - Partizan želi pobedu, neizvesan nastup Bertansa i GagićaKošarkaši Partizana nastojaće da u narednom kolu Superlige Srbije pobede ekipu Crnokose, a pomoćni trener crno-belih Velimir Gašić rekao je da je neizvestan nastup Davisa Bertansa i Đorđa Gagića u tom susretu."Nastojaćemo da se što bolje spremimo za narednog protivnika i da zabeležimo pobedu. Još ne znamo da li će Bertans i Gagić biti u ekipi, a odluku o tome će doneti medicinski tim kluba uoči same utakmice", rekao je Gašić.Gašić će voditi ekipu protiv Crnokose u trećem kolu Superlige, umesto suspendovanog prvog trenera Duška Vujoševića.Utakmica između Partizana i Crnokose igraće se sutra od 19.30 u hali Pionir.15:16 - Napredak: Ne možemo da utičemo na pesmu navijačaFudbalski klub Napredak saopštio je da njegovi najvatreniji navijači nisu bili prisutni na subotnjoj utakmici protiv Novog Pazara (2:1), a da je neralno očekivati da klub može da utiče na gledaoce šta će javno uzvikivati."Mi se javno ograđujemo i osuđujemo svaki vid nasilja na sportskim priredbama i nasilja uopšte. Već smo dali izjašnjenje disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije i nadamo se da će komisija uvažiti sve one postupke i sve mere koje smo preduzeli u skladu sa zakonom i pravilnikom", rekla je Valentina Vasić portparol kluba.FSS je juče saopštio da je disciplinska komisija pokrenula postupak protiv Napretka zbog nedoličnog ponašanja navijača ovog kluba isticanjem transparenata sa neprihvatljivim tekstom na istočnoj tribini stadiona, skandiranjem slogana "Ubi, ubi Turčina" i "Svaka Turkinja zna da je Miloš ubio Murata", kao i sukobom pojedinih redara sa navijačima iz Novog Pazara."Došlo je do lomljenja stolica na mestima gde su se nalazili navijači Novog Pazara i tim stolicama su gađani pripadnici obezbeđenja, a nekoliko njih je i povređeno", objasnila je Vasić.14:56 - Ture pauzira dve nedeljeFudbaler Mančester sitija Jaja Ture pauziraće 10 dana do dve nedelje zbog povrede zadnje lože, potvrdio je menadžer "građana" Manuel Pelegrini. To je mnogo bolja i povoljnija prognoza za Siti nego što se činilo u prvi mah. Prema prvim procenama, za Turea je bila završena sezona zbog povrede na meču sa Liverpulom. Fudbaler iz Obale Slonovače zbog povrede će sigurno propustiti naredna tri meča u Premijer ligi, protiv Sanderlenda, Vest Bromviča i Kristal Palasa. Nakon toga Siti ima još tri meča za koje bi Ture trebalo da bude spreman. Siti trenutno zauzima treće mesto na tabeli Premijer lige sa 70 bodova, sedam manje od vodećeg Liverpula i pet manje od Čelsija. 14:21 - Jagodina dolazi u Beogradu po pobedu protiv Partizana

Pomoćni trener fudbalera Jagodine Vladan Petrović izjavio je da njegova ekipa na meč sa Partizanom u Beogradu dolazi da osvoji barem bod ili da pobedi."Optimista sam, još pre mesec dana rekao sam, pola u zbilji, pola u šali, da ćemo mi rešiti pitanje prvaka Srbije i nadam se pobedi nad Partizanom", rekao je Petrović. On je naveo da Jagodina neće menjati taktitku u meču sa crno-belima i da će igrati napadački.Utakmica 24. kola fudbalske Superlige između Partizana i Jagodine igra se u četvrtak od 18 sati na stadionu crno-belih u Beogradu.13:59 - Red bul razočaran odlukom FIAEkipa Red Bul saopštila je da je razočarana odlukom Međunarodne automobilske federacije (FIA) da odbije žalbu na diskvalifikaciju Danijela Rikarda, ali da se okreće predstojećoj trci F1, za Veliku nagradu Kine. "Naravno da smo razočarani ishodom, a ne bismo se ni žalili da nismo verovali da imamo jak slučaj. Verovali smo da smo se na trci u Melburnu pridržavali tehničkih propisa", navodi se u saopštenju Red Bula. Rikardo je diskvalifikovan pošto je posle trke, 16. marta u Melburnu, utvrđeno da je u rezervoaru imao više goriva od dozvoljenog. Prema toj odluci FIA Rikardu neće biti vraćeno 18 bodova, pa je u generalnom plasmanu ostao na 10. mestu sa 12 bodova.

13:41 - Zidan je 2012. želeo da bude selektor FrancuskeBivši reprezentativac Francuske, Zinedin Zidan izrazio je želju da preuzme nacionalni tim te zemlje, ali ga je predsednik Fudbalskog saveza Francuske Noel Le Gre odbio. Francuski mediji objavili su ove nedelje odlomak iz knjige Le Grea, u kome se navodi da je Zidan pre dve godine tražio sastanak sa predsednikom saveza, želeći da mu se ponudi kao novi selektor. "Zinedin Zidan je hteo da trenira reprezentaciju... evidentno je da je želeo taj posao. Sastao sam se sa njim na njegov zahtev", navodi se u knjizi "Šampioni sveta 1998, tajne i moć", Noela Le Grea. 13:13 - Uvećan nagradni fond na Rolan GarosuNagradni fond drugog gren slem turnira u sezoni, Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu, Rolan Garosa, uvećan je za tri miliona evra i ove godine iznosiće 25 miliona evra, saopštili su organizatori. Osvajači Rolan Garosa u singlu u muškoj i ženskoj konkurenciji zaradiće po 1,65 miliona evra. Takmičnje na terenima u Parizu trajaće od 25. maja do 8. juna. Prošle godine fond nagrada na Vimbldonu iznosio je 22,56 miliona evra, a na Ju Es openu 33,6 miliona. Ove godine nagradni fond prvog grend slem turnira u sezoni, Australijan opena, bio je 33 miliona dolara.12:51 - PSŽ i Mančester siti pred kaznom zbog kršenja pravila finansijskog fer-plejaFudbalskim klubovima Mančester sitiju i Pari Sen Žermenu preti kazna Evropske fudbalske unije (UEFA) zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja. Prema navodima lista, UEFA ne dozvoljava klubovima da troše više nego što godišnje zarađuju. U ovom slučaju radi se o cifri od 45 miliona evra. Vlasnici oba kluba su šeici iz Katara i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ako kontrolno telo UEFA proglasi klubove krivim, prete im kazne u rasponu od novčane do suspenzije iz Evrope. Engleski mediji navode da bi najverovatnija kazna za oba kluba mogla da bude zabrana dovođenja igrača.12.21 - FIA potvrdila diskvalifikaciju Rikarda

Međunarodna automobilska federacija (FIA) odbila je žalbu Red Bula na diskvalifikaciju vozača Danijela Rikarda u trci F1 za Veliku nagradu Australije, u kojoj je osvojio drugo mesto. Rikardo je diskvalifikovan pošto je posle trke, 16. marta u Melburnu, utvrđeno da je u rezervoaru njegovog bolida bilo više goriva od dozvoljenog. Od ove sezone primenjuju se nova pravila u F1, bolidi moraju da počnu sa najviše 100 kilograma goriva, za razliku od 140-150 koliko je bilo ranije, a uz to protok goriva ka motoru ne sme da premaši 100 kilograma na sat. Tehnički delegati su tada utvrdili da je Rikardov bolid stalno premašivao takav protok.12:05 - Antić: Mesi se ne trudi, jer ne voli da igra na krilu

Nekadašnji trener Barselone Radomir Antić rekao je da najbolji igrač Katalonaca Lionel Mesi na nekoliko poslednjih utakmica ne trudi, pošto ne voli da igra na krilnoj poziciji. 11:44 - Simeone: Neću sprečiti Kostu da ode u Čelsi

Trener madridskog Atletika Dijego Simeone rekao je da nije iznenađen time što je Čelsi pokazao veliko interesovanje za Dijega Kostu i istakao da neće sprečiti ovog napadača da promeni klub. Španski mediji navode da je Čelsi navodno postigao dogovor sa Atletikom o Kostinom transferu na leto vredan 60 miliona evra."Sve zavisi od igrača, odnosno onoga šta misli da je najbolje za njegovu budućnost. Podržaću svaku njegovu odluku. Normalno je da se Čelsi interesuje za Dijega, a za nas on predstavlja i veliki ekonomski potencijal. Samjuel Eto je sve stariji, a u Čelsiju misle da je Kosta pravi igrač za njih. Ipak, trenutno je on naš fudbaler", rekao je trener lidera Primere.11:19 - Ljorente: Juventus je pobedom u Udinama rešio prvenstvo

Napadač Juventusa Fernando Ljorente ocenio je da je pobeda nad Udinezeom u gostima (2:0) ključna za klub na putu do osvajanja treće uzastopne titule u Seriji A. Sinoćnjim trijumfom, u kojem je golom učestvovao i Ljorente, Juventus je zadržao osam bodova više u odnosu na prvog pratioca Romu."Ovo je bio odlučujući meč. Bilo je veoma važno da pobedimo, zato smo tako srećni. Polako, ali sigurno rešavamo utakmicu po utakmicu i uspevamo da držimo Romu na distanci", rekao je Ljorente. Španskom reprezentativcu gol u Udinama bio je 13. prvenstveni ove sezone.

10:57 - 25 godina od tragedije na Hilsborou

Pre tačno 25 godina desila se najveća tragedija u istoriji fudbala

. Uoči početka polufinala FA Kupa u Šefildu, u kome je njihov tim igrao protiv Notingem Foresta, na stadionu Hilsborou poginulo je 96 navijača Liverpula.

09:35 - Milan na leto dovodi Kola i Mikela iz Čelsija

Italijanski fudbalski klub Milan pokušaće u letnjem prelaznom roku da dovede tandem iz Čelsija - Ešlija Kola i DŽona Obija Mikela. Ova dvojica fudbalera ove sezone nemaju veliku minutažu u Čelsiju, pošto su njihova mesta zauzeli Cezar Aspilikueta i Nemanja Matić.

09:13 - Memfis poslednji učesnik plej ofa

Predvođen Zekom Rendolfom, koji je postigao 32 poena, Memfis je jutros kao gost savladao Finiks sa 97:91 i postao 16. učesnik plej ofa američke profesionalne košarkaške lige (NBA). Otklonjena je tako i poslednja dilema ko će ući u doigravanje za titulu prvaka najjače košarkaške lige sveta. Još ranije učešće u plej ofu iz Istočne konferencije obezbedili su Indijana, Majami, Toronto, Bruklin, Vašington, Šarlot, Čikago i Atlanta, dok su na Zapadu to učinili San Antonio, Oklahoma, L.A. Klipers, Hjuston, Portland, Golden Stejt i Dalas.

Rezultati jutrošnjih utakmica: Filadelfija - Boston 113:108, Toronto - Milvoki 110:100, Vašington - Majami 114:93, Atlanta - Šarlot 93:95, Čikago - Orlando 108:95, Hjuston - San Antonio 104:98, Nju Orleans - Oklahoma 101:89, Juta - L.A. Lejkers 104:119, Finiks - Memfis 91:97, Golden Stejt - Minesota 130:120.

09:00 - Pregled dana za ponedeljak 14. aprilOvde možete pronaći najvažnije informacije iz sveta sporta koje su se desile u ponedeljak 14. aprila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track