UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Jankovićeva u četvrtfinalu turnira u Bogoti
Foto: Copaclarocolsanitas.com

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Jankovićeva u četvrtfinalu turnira u Bogoti

Fudbal -
Jankovićeva je večeras u osmini finala nadigrala Gruzijku Sofiju Šapatavu rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:3

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.23:40 - Valensija, Sevilja, Benfika i Juventus u polufinalu Lige EvropeFudbaleri Juventusa, Valensije, Sevilje i Benfike plasirali su se u polufinale Lige Evrope.Žreb polufinala biće održan u petak u Nionu.23:15 - Hokejaši Srbije pobedili Izrael

Hokejaška reprezentacija Srbije savladala jeu Beogradu selekciju Izraela sa 10:6 (4:0, 2:3, 4:3), u drugom kolu prvenstva sveta Druge divizije A grupe. Srpski hokejaši donekle su se iskupili za jučerašnji poraz od Belgijanaca (8:3), a večerašnjim uspehom u ledenoj dvorani Pionir ostali su u konkurenciji za visok plasman. Srbija u trećem kolu šampionata čiji je domaćin igra u subotu od 20 sati protiv Estonije. U ostalim mečevima drugog kola ranije danas Estonija je pobedila Australiju sa 5:1 (4:1, 1:0, 0:0), dok je Island bio uspešniji od Belgije - 6:3 (2:2, 0:1, 4:0).Samo pobednik prvenstva u Beogradu izboriće plasman u viši rang, Prvu diviziju grupe B.23:00 - Spanulis trojkom u poslednjoj sekundi doneo pobedu OlimpijakosuKošarkaši Olimpijakosa pobedili su Panatinaikos sa 68:65, u poslednjem meču Top 16 faze Evrolige. Obe ekipe su plasman u četvrtfinale obezbedile ranije, ali se večeras odlučivalo sa koje pozicije će među osam najboljih. Ovom pobedom Olimpijakos je zadržao treće mesto, dok je Panatinaikos četvrti na tabeli Grupe E. Pobedu Olimpijakosu doneo je Vasilis Spanulis trojkom u poslednjoj sekundi utakmice. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Kostas Sloukas i Brajant Danston sa po 12 poena, dok je u Panatinaikosu najbolji bio Mavrokefalidis sa 17 poena.

22:51 - Navaro u istoriji Evrolige, postigao više od 500 trojkiKošarkaši Laboral Kuče pobedili su večeras Barselonu sa 97:86, u poslednjem kolu Top 16 faze Evrolige. Barselona je takmičenje u Top 16 fazi završila na prvom mestu u Grupi E, a ovo joj je bio tek drugi poraz u drugoj fazi takmičenja. S druge strane, Laboral je Top 16 fazu završio sa pet pobeda i devet poraza. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Andres Noćioni sa 37 poena, dok je u Barseloni najbolji bio Huan Karlos Navaro. Navaro je ušao u istoriju Evrolige, pošto je postao prvi košarkaš koji je u ovom takmičenju postigao više od 500 trojki.

22:31 - Vaterpolisti Zvezde u finalu plej-ofa

Vaterpolisti Crvene zvezde plasirali su se u finale plej-ofa prvenstva Srbije pošto su večeras u Novom Sadu, u drugoj utakmici polufinalne serije, savladali ekipu domaće Vojvodine sa 12:7 (2:0, 4:1, 3:2, 3:4). Golove za branioca titule postigli su Strahinja i Viktor Rašović po 3, Prlainović i Man po 2, Vukčević i Ranđelović, a za Vojvodinu Maksimović 4, Vasić 2 i Stojčić. Prvi meč u seriji koja se igra do dve pobede crveno-beli su u Beogradu dobili rezultatom 14:4.U drugom polufinalu Partizan u subotu od 18.30 sati na Banjici dočekuju tim kragujevačkog Radničkog. Prvi meč Radnički je u svom bazenu dobio rezultatom 12:8.

22:10 - Trijumf CSKA u Tel AvivuKošarkaši moskovskog CSKA pobedili su Makabi u Tel Avivu sa 81:76, u poslednjem kolu Grupe F Top 16 faze Evrolige. Obe ekipe su još ranije obezbedile plasman u četvrfinale najelitnijeg košarkaškog takmičenja. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Aron Džekson sa 18 poena, dok su Vladimir Micov i Nenad Krstić postigli sedam, odnosno četiri poena. U Makabiju su najbolji bili Tajriz Rajs i David Blu sa 15, odnosno 14 ubačenih poena.

21:43 - Pobeda Fenerbahčea za oproštaj od EvroligeKošarkaši Fenerbahčea pobedili su ekipu Efesa sa 84:65, u poslednjem kolu Grupe E Top 16 faze Evrolige. Izabranici Željka Obradovića su tako upisali šestu pobedu u Top 16 fazi, ali su pre ovog meča već izgubili šanse za prolazak u narednu rundu takmičenja.Najefikasniji u pobedničkoj bili su Luka Žorić sa 20 i Oguz Savaš sa 18 poena, dok je srpski reprezentativac Nemanja Bjelica za 24 minuta na parketu postigao 10 poena. U Efesu je bolji od ostalih bio srpski košarkaš Duško Savanović sa 21 poenom.

21:20 - Jelena Janković u četvrtfinalu turnira u BogotiNajbolja srpska teniserka plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Bogoti. Jankovićeva je večeras u osmini finala nadigrala Gruzijku Sofiju Šapatavu rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:3.Naša teniserka, koja je postavljena za prvog nosioca na turniru, igraće u četvrtfinalu sa Larom Aruabarenom.WTA turnir u Bogoti igra se za nagradni fond od 250.000 dolara.21:04 - Flečer: Moramo da se borimo za budućnost u JunajteduFudbaler Mančester junajteda Daren Flečer rekao je da ceo tim mora da se bori za svoju budućnost na Old Trafordu posle razočaravajuće sezone. Junajted je eliminisan iz Lige šampiona, pošto je juče izgubio od Bajerna iz Minhena sa 3:1 u revanš meču osmine finala, a samim tim ekipa Dejvida Mojesa ostala je bez poslednje prilike da ove sezone osvoji neki trofej. Junajted se polako priprema za prvu sezonu bez Lige šampiona od 1995. godine, ali Flečer insistira da treba "prigrliti" i Ligu Evrope. Mančester junajted je trenutno sedmi na tabeli Premijer lige sa 57 bodova, odnosno sa dva manje od Totenhema koji je na šestoj poziciji koja vodi u Ligu Evrope.20:35 - Ibrahimović na lečenju u ŠvedskojFudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović otputovao je u Švedsku gde će nastaviti lečenje povrede zadnje lože, saopštio je francuski klub. "U dogovoru sa klubom, Ibrahimović je juče otputovao u svoju domovinu kako bi nastavio oporavak", navodi se u kratkom saopštenju PSŽ-a. Ibrahimović se povredio u prvom meču četvrfinala Lige šampiona protiv Čelsija, pa je zbog toga propustio jučerašnju revanš utakmicu. Švedski fudbaler je do sada imao odličnu sezonu, pošto je postigao 40 golova u svim takmičenjima.

20:10 - Lokomotiva za četvrtfinale EL čeka pobedu PartizanaKošarkaši Lokomotive i dalje su u igri za plasman u četvrtfinale Evrolige, pošto su pobedili Bajern 84:75 u poslednjem kolu Top 16 faze Evrolige. Lokomotiva, koja je upisala sedmu pobedu u Top 16 fazi, plasiraće se u narednu rundu samo ako Partizan sutra u Istanbulu pobedi Galatasaraj. Najefikasniji u ruskoj ekipi bili su Krunoslav Simon i Derik Braun sa po 18 poena, dok je u timu Svetislava Pešića najbolji bio Nihad Đedović sa 16 poena.19:45 - Košarkaši otvaraju SP sa Egiptom 30. avgusta od 15,30 satiMuška košarkaška reprezentacija Srbije počeće Svetsko prvenstvo u Španiji utakmicom sa Egiptom 30. avgusta od 15,30 časova.Na zvaničnom sajtu Mundijala objavljena je zvanična satnica takmičenja na košarkaškom SP. Srbija će na SP igrati u grupi A sa Egiptom, Brazilom, Francuskom, Iranom i Španijom.Naša selekcija u drugom kolu igraju dan kasnije sa Francuskom od 15.30 časova. Srbija 1. septembra igra u istom terminu sa Iranom, a posle dva dana pauze od 18,00 časova naša selekcija se sastaje sa Brazilom. Srbija grupnu fazu takmičenja završava 4. septembra od 22,00 časa sa Španijom.19:35 - Odbojkaši Vojvodine izjednačili protiv Zvezde na 1:1Odbojkaši Vojvodine NS seme pobedili su u Beogradu ekipu Crvene zvezde rezultatom 3:0, po setovima 26:24, 25:22, 25:23 u drugom meču finala plej-oja Vinerštediše Lige Srbije.Meč je trajao 81 minut. Novosađani su izjednačili na 1:1 u finalnoj seriji, koja se igra na tri pobede.Naredna dva meča biće odigrana u Novom Sadu. Treća utakmica na programu je 13. aprila. Titulu brani Crvena zvezda. 19:22 - Ranijeri ostaje na klupi MonakaPredsednik francuskog Monaka Vadim Vasiljev rekao je da trener Klaudio Ranijeri neće napustiti taj fudbalski klub. Ranijeri bi mogao da preuzme Fiorentinu, a na klupi Monaka bi ga verovatno zamenio legendarni Zinedin Zidan. "Zapanjuju me te priče. On je pod ugovorom do 2015. godine, i odlično radi posao. Ranijeri kvalitetno radi na ostvarenju svih ciljeva koje smo postavili pre početka sezone, tako da su te glasine potpuno neosnovane", rekao je Vasiljev.19:00 - Asafa Pauel suspendovan na 18 meseciSprinter sa Jamajke Asafa Pauel suspendovan je retroaktivno na 18 meseci zbog korišćenja dopinga, tako da će moći da nastavi da se takmiči tek decembra. Pauelova suspenzija datirana je od 21. juna 2013, kada je dao uzorak u kome je pronađena supstanca oksilofrin. Disciplinska komisija atletskog saveza Jamajke suspendovala je pre dva dana bacačicu diska Elison Randal na dve godine, i sprinterku Šeron Simspon na 18 meseci, da bi danas izrekla kaznu 31-godišnjem sprinteru, nekadašnjem dvostrukom svetskom prvaku na 100 metara. Pauel je prošle godine zbog ovog testa propustio Svetsko prvenstvo.

18:48 - Novi maler za Borusiju: Gundogan pauzira do kraja sezoneTrener fudbalera Borusije Dortmund Jirgen Klop rekao je da Ilkaj Guldogan najverovatnije neće igrati do kraja sezone zbog problema s kičmom. Guldogan je zbog upaljenog nerva propustio celu sezonu, a poslednji put je igrao avgusta prošle godine. Fudbaler Borusije najverovatnije neće igrati ni na predstojećem Svetskom prvenstvu, jer je selektor Nemačke reprezentacije Joakim Lev rekao da će u Brazil putovati samo zdravi i maksimalno uigrani igrači.

18:33 - Aleksandar Atanasijević najbolji igrač italijanskog prvenstva

Odbojkaš Peruđe, reprezentativac Srbije Aleksandar Atanasijević, proglašen je za najboljeg igrača ligaškog dela prvenstva Italije. Atanasijeviću je uručen "Trofej Gazeta" najtiražnijeg italijanskog sportskog lista "Gazeta delo sport".Korektor Peruđe sakupio je 102 poena, tri više od drugoplasiranog Ivana Zajceva iz Lubea, dok je treći Simon Robertlandi iz Pjaćence sa 75 poena. Atanasijević je drugi Srbin kome je pripala nagrada uglednog lista. Prethodno je 2006. godine osvojio bivši kapiten reprezentacije Srbije Ivan Miljković, tada član Lubea iz Maćerate.

18.15 - I Nikola Jokić na NBA draftuKrilni centar Mega Vizure Nikola Jokić najverovatnije će se prijaviti za NBA draft, najavio je njegov menadžer Miško Ražnatović. Talentovani košarkaš će se ovog leta naći na "Najk Hup Samitu", posle čega bi trebalo da se pojavi u Njujorku na ovogodišnjem draftu. Jokić je rođen 1995. godine, a ove sezone je proečno beležio po 11,3 poena uz 6,3 skokova i 2,1 asistenciju. Nikola je visok 209 centimetra.17:43 - MOK šalje pomoć Brazilu za organizaciju OI 2016Međunarodni olimpijski komitet (MOK) poslaće sledeće nedelje u Brazil svog izvršnog direktora da bi organizatorima Letnjih igara pomogao da reše probleme u pripremi tog takmičenja. Predsednik MOK Tomas Bah kazao je da će direktor Žilber Feli u Brazil otputovati ranije nego što je planirano da bi pomogao rešavanje problema izgradnje pojedinih objekata za Igre 2016. godine. MOK je više puta ponavljao da je zabrinut zbog kašnjenja izgradnje i nepoštovanja dogovorenih rokova u pripremi Igara. Bah je pozvao vladu Brazila da formira novo telo na visokom nivou za organizovanje Igara, pošto je mnogo problema u pripremi OI i predstojećeg Svetskog fudbalskog prvenstva povezano s tim što se ne zna koji nivo vlasti odlučuje o čemu. 17:05 - Rosi i Gomez spremni za finale italijanskog KupaFudbaleri Fiorentine Đuzepe Rosi i Mario Gomez bi trebalo da se vrate u sastav posle povreda i da budu spremni za finale kupa Italije, objavljeno je iz kluba. Šef medicinske službe Fiorentine Paolo Maneti kazao je da Rosi već trenira pod punim opterećenjem i da će se uskoro vratiti timu, a da bi Gomes trebalo da počne da trenira sledeće nedelje. Obojica imaju nevolje s kolenom. Rosi je u januaru obnovio povredu na svom problematičnom desnom, dok je Gomez svoje levo povredio prošlog meseca. Ako bi se njih dvojica oporavila do finala 3. maja protiv Napolija, to bi značilo da imaju šanse da se nađu na spisku selektora svojih reprezentacija.

16:30 - Bosnić: Junajted mora da potroši 200 miliona funti na pojačanjaBivši golman Mančester junajteda Mark Bosnić rekao je da će klub sa Old traforda ovog leta morati da potroši više od 200 miliona funti kako bi privukao velika imena, pošto naredne sezone neće igrati u Ligi šampiona.Junajted najverovatnije neće izboriti plasman u LŠ sledeće sezone, jer trenutno zauzima sedmo mesto u Premijer ligi, dok je u četvrtfinalu ispao posle dvomeča od minenskog Bajerna ukupnim rezultatom 4:2. Bosnić je u dva navrata branio za Junajted, a u sezoni 1999/00 zabeležio je 30 nastupa za ekipu legendarnog menadžera Aleksa Fergusona.

16.00 - U Nigeriji ubijena dvojica navijača Dvojica fudbalskih navijača ubijena su u sredu uveče u Nigeriji, kada je grupa islamskih ekstremista napala mesto gde su ljudi gledali utakmice Lige šampiona. Policija je saopštila da su se navijači okupili u centru za gledanje utakmica u Potiskumu, kako bi ispratili revanš mečeve četvrtfinala Lige šampiona, Bajern Minhen-Mančester junajted i Atletiko Madrid-Barselona u sredu uveče kada se napad desio. Jedna osoba je umrla na licu mesta, a druga u bolnici, dok je nekoliko ljudi ranjeno. 15.30 - Rad po šesti put organizuje turnir "Deda Mlađa Mitrović" Fudbalski klub Rad sapštio je da se za omladinski turnir "Deda Mlađa Mitrović", prijavilo 20 beogradskih osnovnih škola. Taj turnir koji se održava po šesti put, okupiće 16. i 30. aprila učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola. Koordinator omladinske škole Rada Branko Mirjačić rekao je da je primarni cilj ovog turnira promocija bazičnog sporta i fudbala. Direktor omladinske škole Rada, Dalibor Zorko rekao je da će ta škola organizovati i dečiji kamp od 16. do 20. juna. Omladinska škola Rada je jedna od najviše cenjenih u Srbiji, a njen utemeljivač je bio upravo Mlađa Mitović, po kome su turnir i škola dobili ime.15.00 - Samjuel: Igram još jednu sezonu, pa postajem trener Fudbaler Intera Valter Samjuel rekao je da će odigrati još jednu sezonu, pre nego što se posveti trenerskom pozivu. Samjuelu ugovor sa neroazurima ističe na leto, pa će argentinski štoper najverovatnije promeniti klub. Samjuel je igrao za Njuels Old Bojse, Boku Juniors, Romu I Real, a od 2005. godine nastupa za Inter. Sa Interom je osvojio pet titula u Seriji A, Ligu šampiona, tri nacionalna kupa, četiri Superkupa Italije i Svetsko klupsko prvenstvo. On je za reprezentaciju Argentine odigrao 56 utakmica i postigao pet golova. 14.30 - San Antonio gostuje Albi i Fenerbahčeu Košarkaši NBA ligaša San Antonija odigraće u oktobru prijateljske utakmice u Evropi. Sparsi će gostovati Albi u Berlinu i Fenerbahčeu u Istanbulu, saopšteno je na zvaničnom sajtu tog kluba. San Antonio 8. oktobra igra protiv Albe, koju trenera Saša Obradović, dok je meč sa timom Željka Obradovića na program tri dana kasnije. Takođe na jesen, u sklopu planetarne promocije u NBA lige, Klivlend i Majami odigraće utakmicu u Rio de Ženeiru, dok će Bruklin i Sakramento odigrati dva meča u Šangaju i Pekingu.13.45 - Prins Tejgo nastavlja karijeru u Maleziji Nekadašnji fudbaler Partizana i povremeni reprezentativac Gane Prins Tejgo karijeru će nastaviti u redovima ekipe Kelantan iz Malezije. Tejgo u malezijski klub stiže kao slobodan igrač, pošto mu je prethodno istekao ugovor sa Klub Afrikanom iz Tunisa. Pored Partizana, Tejgo je u karijeri još igrao za Hofenhajm, Bursu, Al Etifak, Itihad, Harts of Ouk i Al Šabab. Kelantan trenutno zauzima peto mesto na tabeli šampionata Malezije u kojem se takmiči 12 ekipa. Tejgo je za reprezentaciju Gane do sada odigrao 36 mečeva i postigao sedam golova.13:05 - Ravaneli: Juventus mora da osvoji trofej u TorinuLegendarni fudbaler Juventusa Fabricio Ravaneli rekao je danas da Stara dama ove sezone mora da iskoristi veliku šansu i osvoji Ligu Evrope, pošto se finale tog takmičenja igra u Torinu. "To je šansa koja se pruža jednom u životu, da osvojiš evropski trofej na svom stadionu. Dobro poznajem Antonija Kontea, on će uspeti da skine pritisak sa leđa igrača", rekao je Ravaneli.Prošle nedelje Juventus je u gostima savladao Lion sa 1:0 u prvom meču četvrtfinala, a večeras ga očekuje revanš u Torinu.12:14 - Murinjo kažnjen i upozoren zbog nedoličnog ponašanja

Žoze Murinjo, Foto: Beta / AP
Žoze Murinjo, Foto: Beta / AP

Trener fudbalera Čelsija Žoze Murinjo kažnjen je sa 8.000 funti i upozoren na ponašanje, zbog isključenja na utakmici protiv Aston Vile u kojoj je njegova ekipa poražena sa 0:1. Portugalski trener je negirao da se nedolično ponašao, ali je nezavisna komisija Fudbalskog saveza utvrdila suprotno.11:08 - Petrović zbog fotografije sa Arkanom bez posla u Sarajevu

Srpski fudbalski trener Ljupko Petrović, strateg tima Crvene zvezde koji je 1991. godine postao šampion Evrope, neće postati trener Sarajeva zbog fotografije sa Željkom Ražnatovićem Arkanom koja je nastala tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije.11:05 - Međunarodno takmičenje u paraglajdingu u Vršcu

Međunarodno takmičenje pilota paraglajdera u preciznom sletanju i preletu - "Vršac open 2014", održaće se od 11. do 13. aprila u Vršcu. Kako su danas saopštili organizatori, u takmičenju će učestvovati više od 80 domaćih i stranih pilota, a poletaće sa paraglajding poletišta "Kula", "Đakov vrh" i "Kuštilj".10:45 - Jagodinski kik-bokseri za evropske i svetske titule

Kik-bokseri kluba Palmini tigrovi iz Jagodine Miloš Anić i Aleksandar Konovalov boriće se u petak uveče u ovom gradu za titule profesionalnih prvaka sveta i Evrope. Anić će se za profesionanu titulu prvaka sveta boriti protiv Turčina Ramazana Čička, a Konovalov za titulu prvaka Evrope protiv Marka De Paolisa iz Italije.

10:35 - Reprezentacija Srbije pala na 30. mesto na rang listi FIFA

Fudbaleri Srbije
Fudbaleri Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije pokvarila je plasman za dve pozicije i na danas objavljenoj rang listi Svetske fudbalske federacije (FIFA) zauzima 30. mesto. Reprezentacija Srbije na 30. mestu ima 759 bodova, a u odnosu na listu iz prošlog meseca ima tri boda manje i pala je za dve pozicije. Prvo mesto zadržala je aktuelni šampion Evrope i sveta selekcija Španije, a drugo Nemačka.

09:00 - Rezultati utakmica NBA

U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) postignuti su sledeći rezultati: Klivlend - Detroit 122:100, Orlando - Bruklin 115:111, Toronto - Filadelfija 125:114, Vašington - Šarlot 88:94 (produžetak), Atlanta - Boston 105:97, Memfis - Majami 107:102, Milvoki - Indijana 102:104, Minesota - Čikago 87:102, Nju Orleans - Finiks 88:94, Denver - Hjuston 123:116, Portland - Sakramento 100:99, L.A. Klipers - Oklahoma 101:107.

08:20 - Poraz rukometaša Crvene zvezde

Rukometaši šabačke Metaloplastike i kragujevačkog Radničkog pobedama su započeli takmičenje u plej-ofu Superlige Srbije. Metaloplastika je na domaćem terenu savladala ekipu Železničara iz Niša sa 35:26 (17:9), dok je Radnički, takođe kod kuće, bio uspešniji od Crvene zvezde - 33:28 (15:13). U preostaloj utakmici prvog kola u subotu u Novom Sadu igraju Vojvodina i Partizan.

08:15 - Hokejaši Srbije poraženi od Belgije na startu SPHokejaši Srbije porazom su započeli takmičenje na prvenstvu sveta Druge divizije A grupe, čiji je domaćin Beograd od 9. do 15. aprila. U derbiju prvog kola Srbija je večeras izgubila od Belgije sa 8:3 (3:0, 2:2, 3:1) u utakmici na kojoj su Belgijanci opravdali ulogu jednog od favorita turnira u ledenoj dvorani Pionir.

08:10 - Bajern i Atletiko u polufinalu Lige šampionaFudbaleri minhenskog Bajerna i Atletika iz Madrida plasirali su se u polufinale Lige šampiona pošto su u revanš utakmicama četvrtfinala bili uspešniji od Mančester Junajteda i Barselone.

08:00 - Pregled dana za sredu 9. aprilOvde možete pronaći najvažnije informacije iz sveta sporta koje su se desile u sredu 9. aprila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track