VESIĆ: U gradskom prevoz nema promena, osim visine kazne!

Sednica kupštine grada

VESIĆ: U gradskom prevoz nema promena, osim visine kazne!

Beograd -
Ako se vozite gradskim prevozom, onda znate da li se plaća kazna ili ne, tu vam leži odgovor, kazao je Vesić koji je prokomentarisao konstatacije Zorana Alimpića i dodao da opozicija nije dobro razumela odluku

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da se u funkcionisanju gradskog prevoza kao i kažnjavanju putnika neće promeniti ništa, osim novčanog iznosa kazni.

Odbornik opozicione Demokratske stranke (DS) Zoran Alimpić je tumačeći pojedine članove danas usvojene odluke, naveo da će građani koji ne budu ulazili i izlazili iz prevoza na predviđena vrata plaćati kaznu od 6.000 dinara.

"Ako se vozite gradskim prevozom, onda znate da li se plaća kazna ili ne, tu vam leži odgovor", kazao je Vesić upitan da prokomentariše konstatacije Alimpića.

On je naveo da opozicija nije dobro razumela odluku i da se ništa neće menjati u sadašnjem funkcionisanju.

Odbornici u Skupštini Beograda odlučili su danas da će putnici koji u javnom prevozu u Beogradu budu zatečeni bez karte ubuduće moći da kupe posebnu doplatnu kartu koja košta 2.000 dinara i koja će im omogućiti vožnje tokom celog dana u vozilima GSP-a.

Ukoliko putnik bez karte ne plati posebnu kartu, kontrolori pišu o njemu posebnu prijavu i evidenciju na osnovu koje putnik može da u narednih nedelju dana plati kaznu od 3.000 dinara, a ukoliko to ne učini u predviđenom roku, kazna je 6.000 dinara.

Odluka o javnom gradskom prevozu podrazumeva precizniju evidenciju i brojanje putnika na linijama, kao i uvođenje kamera u vozilima GSP-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track