VELIKA ALBANIJA JE PROŠLOST: Opasne namere Albanaca pretnja celom regionu!

Ivica Dačić

VELIKA ALBANIJA JE PROŠLOST: Opasne namere Albanaca pretnja celom regionu!

Politika -
Prema rečima Dačića, Srbija zaslužuje kritike zbog grešaka u organizaciji utakmice, ali Albanija zaslužuje najoštriju osudu zbog nevidjene provokacije na sred zemlje Srbije i pred očima televizijskog auditorijuma čitavog sveta

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da mu nije bilo poznato da je projekat Velike Albanije model budućnosti regiona i dodao da je to, možda, pusta želja velikoalbanskih političara, ali je za Evropsku uniju, SAD i sve zemlje regiona to model prošlosti i opasnost za destabilizaciju i nove sukobe na Balkanu.

Ako je Velika Albanija model budućnosti za albansku vladu, onda teško zemlji kojoj je takva prošlost glavni cilj u budućnosti, naveo je Dačić u pisanoj izjavi, reagujući na izjavu albanskog premijera Edi Rame da je "Albanija model nadahnuća za budućnost".

Teško i Evropskoj uniji, ako je zemlja sa takvim opasnim namerama, koja preti čitavom regionu, kandidat za članstvo, dodao je Dačić.

Prema rečima Dačića, Srbija zaslužuje kritike zbog grešaka u organizaciji utakmice, ali Albanija zaslužuje najoštriju osudu zbog nevidjene provokacije na sred zemlje Srbije i pred očima televizijskog auditorijuma čitavog sveta.

Javnim i otvorenim isticanjem projekta Velike Albanije preti se Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Grčkoj, ali i celoj Evropi i svetu, a pritom albanski premijer ističe da je to nadahnuće i model budućnosti za region.

Evropa i svet ne smeju da ostanu nemi nad tako otvorenom pretnjom za stabilnost regiona. Inače, ćutanje može biti shvaćeno kao podržavanje, naveo je Dačić.

http://www.youtube.com/watch?v=uDs5mwNRY7U

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track