Vučić: Idemo na izbore!
Foto: Sns, Vucic, Tanjug

Izborna skupština SNS

Vučić: Idemo na izbore!

Politika -
Vreme je da proverimo poverenje i volju naroda, rekao lider naprednjaka posle čega su svi u sali ustali i pozdravili ga aplauzom
1 / 10 Foto: Sns, Vucic, Tanjug

BEOGRAD - Moj predlog sutra će biti da proverimo volju naroda! Vreme je da proverimo poverenje, naša obaveza je da rizikujemo, rekao je Aleksandar Vučić, predsednik Srpske napredne stranke, obraćajući se izbornoj skupštini SNS kojoj u beogradskom Centru "Sava" prisustvuje 4.000 delegata.

Posredno najavljujući vanredne parlamentarje izbore, lider SNS je objavio da vrh stranke sutra u 10 časova, čeka nova, a verovatno i odlučujuća sednica Predsedništva.

Na reči o proveri volje naroda svi prisutni delegati u sali ustali su i gromkim aplauzom pozdravili reči lider stranke. Obraćajući se prisutnima, Vučić je rekao: "Došlo je vreme da opozicija kaže da je bolje radila od nas i naša obaveza kao odgovornih ljudi jeste da rizikujemo i ako treba odemo sa vlasti".

On je nagovestio i da će uslediti "najteža i najprljavija izborna kampanja" i pozvao članove stranke da ne uzvraćaju istom merom, već da odgovore konkretnim planovima, programom i idejama. "Svi će se ujediniti protiv nas, tražiće saradnike u našoj stranci i sav novac koji su ukrali od građana Srbije uložiće da SNS propadne na izborima, a naš odgovor mora da bude skroman i pristojan", ocenio je Vučić.

"Nećemo se čvrsto držati fotelje kao što su to radili prethodnici", poručio članstvu lider SNS i dodao da SNS sme da izgubi vlast, ali i da se opet vrati. Moramo odlučno da izvršimo reforme i Srbiju da postavimo na stabilne noge, kazao je lider SNS i dodao da su razorno udarili na kriminal i nećemo praviti kompromise, naglasio Vučić.

"Uhvatili smo se Kosova iako su nam svi pričali da ćemo pasti zbog te priče, ali nije tako. Uradili smo najbolje za našu zemlju", dodao je Vučić čije su izlaganje delegati stalno prekidali aplauzima. "Uradili smo stvari u Srbiji koje nisu male, ali moglo je i više", rekao je Vučić prisutnima u SC. Prvi put smo pokazali da možemo da se bavimo pitanjima kojima niko nije smeo da se bavi, dodao je on.

http://www.youtube.com/watch?v=F1euqFXEE04

Sedmi vanredni izbori u Srbiji

Najavljeni vanredni izbori biće deseti višestranački, a sedmi vanredni izbori u Srbiji. Poslednji, deveti skupštinski izbori u Srbiji održani su 6. maja 2012. Na njima je koalicija Pokrenimo Srbiju, okupljena oko SNS osvojila 24,04 odsto (940.659 glasova) odnosno 73 mandata, a koalicija Izbor za bolji život okupljena oko DS 22,06 odsto (863.294 glasa), odnosno 67 mandata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track