Vučić: Poseta Berlinu neočekivano dobra!
Foto: AP

Premijer u Nemačkoj

Vučić: Poseta Berlinu neočekivano dobra!

Politika -
Kao što su se juče ne samo ovde u Berlinu nego i svi u Srbiji osećali drugačije, osećali ponosno zbog časti koju smo svi kao građani naše zemlje doživeli, siguran sam da većim i marljivijim radom možemo još neuporedivo veće uspehe da postignemo u narednom periodu, istakao je predsednik srpske vlade

BERLIN - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas, na kraju posete Berlinu, da je ona bila "neočekivano dobra".

"Kao što su se juče ne samo ovde u Berlinu nego i svi u Srbiji osećali drugačije, osećali ponosno zbog časti koju smo svi kao građani naše zemlje doživeli, siguran sam da većim i marljivijim radom možemo još neuporedivo veće uspehe da postignemo u narednom periodu", istakao je Vučić.

Predsednik srpske vlade je naglasio da kada je reč o daljem putu Srbije u Evropsku uniju (EU) u razgovorima s nemačkim zvaničnicima nije bilo reči ni o kakvim novim uslovima. Razgovaralo se o daljem poštovanju preuzetih obaveza i nastavku dijaloga s Prištinom, ali, kako je rekao Vučić, "to su stvari koje su se podrazumevale".

Posle političkih i ekonomskih razgovora koje je imao u Berlinu, Vučić je izrazio nadu "da ćemo pametnom politikom i ozbiljnim radom i trudim uspeti da privučemo još više nemačke pažnje i podrške" i dodao da se nada da će to "i ljudi u Srbiji dobro razumeti".

Vučić se juče i danas u Berlinu sastao sa saveznom kancelarkom Angelom Merkel i šefom nemačke diplomatije Frank-Valterom Štajnmajerom, a jutros je razgovarao s predstavnicima Odbora nemačke privrede za istok i s nemačkim poslovnim ljudima.

Srpski premijer je rekao da želi da "Srbija bude što bliža Nemačkoj i da bude što bolja i što privlačnija destinacija za Nemačku". "Poseta mi je ulila veliku nadu i veliki teret i obavezu da ispunimo sve što je u našoj moći od onoga što smo obećali i na tome ću vredno i marljivo raditi", rekao je Vučić.

http://www.youtube.com/watch?v=jBY99P-KNvY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track