Tužilaštvo za Miškovića traži 30 dana pritvora
Foto: BETA

Otpevao svoje

Tužilaštvo za Miškovića traži 30 dana pritvora

Crna Hronika -
Tužilaštvo je nakon saslušanja koje je završeno oko 20.30 sati donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv svih deset osumnjičenih na čelu sa vlasnikom Delta holdinga zbog sumnje da su zloupotrebom položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra

BEOGRAD- U Tužilaštvu za organizovani kriminal završeno je saslušanje Miroslava Miškovića. Čeka se odluka Tužilaštva o pritvoru za Miroslava i Marka Miškovića kao i Mila Đuraškovića.

Saslušani su i bivši direktori PZP "Niš" Milutin Gašević i Zoran Mihailović, predsednik Skupštine akcionara PZP "Niš" Dejan Jevtić, direktor "Delta brokera" Predrag Filipović, direktor "Šer korporacije" Risto Ristić, akcionar PZP Niš Zoran Kaitović i procenitelj "Konzita" Rašo Zdravko.

Prema navodima krivične prijave Uprave kriminalističke policije, Miroslav i Marko Mišković, kao i Đurašković su, od 2005. do kraja 2010. godine, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Srem put", "Bačka put" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu vrednu oko 30 miliona evra.

Kako je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević precizirao, osumnjičeni su od zajedničkog posla zaradili oko 30 miliona evra, od čega je Marku Miškoviću pripalo od 17 do 19 miliona evra, Đuraškoviću 10 miliona evra, a preduzeću "Hemslejd" 1,2 miliona evra.

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je da se odredi pritvor do 30 dana vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku Miškoviću, vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću i još petorici osumnjičenih za mahinacije prilikom privatizacije putarskih preduzeća, rekao je Miljko Radisavljević.

Za dvojcu osumnjičenih, bivseg direktora PZP "Niš" Milutina Gaševića i Zorana Mihailovića Tužilaštvo nije tražilo pritvor, već meru zabrane napuštanja boravišta i oduzimanje pasoša, dodao je Radisavljević.

Tužilaštvo je nakon saslušanja koje je završeno oko 20.30 sati donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv svih deset osumnjičenih na čelu sa vlasnikom Delta holdinga zbog sumnje da su zloupotrebom položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra.

Tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Specijalnog suda predložilo da se osmorici osumnjičenih odredi pritvor, rekao je tužilac i dodao da očekuje da odluka bude doneta u toku noći.

Na pitanje novinara kako su se branili osumnjičeni, Radisavljević je rekao da je većina njih negirala navode iz krivične prijave, ali da je Tužilastvo sada sigurno da postoji osnovana sumnja da su izvršili krivično delo koje im se stavlja na teret.

Istraga će biti sprovedena protiv Miroslava Miškovića njegovog sina Marka Miškovića, vlasnika "Nibens grupe" Đuraškovića i još sedmorice njihovih saradnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track