BANJALUČKI BOMBAŠ NA SASLUŠANJU: Ne kajem se opet bih to uradio!
Foto: Kurir štampano

Pokušao da umakne policiji

BANJALUČKI BOMBAŠ NA SASLUŠANJU: Ne kajem se opet bih to uradio!

Crna Hronika -
Željko Stevanović koji je osumnjičen da je ručnom bombom ubio vozača autobusa Boru Topića na saslušanju pred istražnim sudijom pre nego što mu je određen jednomesčni pritvor rekao je da se ne kaje i da bi to ponovo uradio
1 / 11 Foto: AP Photo

BANJALUKA - Željko Stevanović, koji je u četvrtak bacio ručnu bombu u autobus u Banjaluci, kada je poginuo vozač, a tri osobe lakše povređene, izjavio je da se ne kaje i da bi to ponovo uradio.

Stevanović (49), inače iz Banjaluke, izjavio je to tokom saslušanja u Tužilaštvu i Sudu, na ročištu za određivanje pritvora.

Okružni sud u Banjaluci odredio je sinoć jednomesečni pritvor Stevanoviću, osumnjičenom da je 13. marta pre podne bombom ubio Boru Topića (55), vozača "Autoprevoza".

Pritvor je određen zbog bojazni da će osumnjičeni, ukoliko se bude branio sa slobode, pokušati da pobegne, utiče na svedoke ili prikrije dokaze.

On je napad izvršio u četvrtak, a uhapšen je nakon 36-časovne potrage, jedne od najvećih u istoriji banjalučke policije, u naselju Lazarevo.

U potrazi je, osim policajaca i inspektora, specijalno obučenih pasa za ovu namenu, učestvovao i helikopter.

Stevanovića su u petak uveče primetili inspektori Centra javne bezbednosti Banjaluka koji su dežurali na terenu, u neposrednoj blizini železnicke stanice.

Osumnjičeni je pokušao da pobegne, ali je savladan brzom reakcijom policije.

Prema pisanju lokalnih medija, ova tragedija bila je lični obračun Stevanovića sa Marićem, kome je ranije zapalio automobil.

http://www.youtube.com/watch?v=L3yibRTIHbE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja