BAJERN OSTAO BEZ KRUNE: Ramos i Ronaldo odveli Real u finale Lige šampiona

Bavarci poniženi u Minhenu

BAJERN OSTAO BEZ KRUNE: Ramos i Ronaldo odveli Real u finale Lige šampiona

Fudbal -
Real je u revanš meču polufinala Lige šampiona razbio sada već bivšeg šampiona Evrope sa ubedljivih 4:0

MINHEN – Fudbaleri Real Madrida prvi su finalisti Lige Šampiona. Real je u revanš meču polufinala razbio sada već bivšeg šampiona Evrope sa ubedljivih 4:0. "Kraljevski klub" je u prvom meču u Madridu upisao minimalnu pobedu, golom Karima Benzeme u u 19. minutu. To znači da je Real je do velikog finala stigao sa ubedljivih 5:0, čime se nastavila neslavna tradicija Lige šampiona.Naime, porazom Bajerna u polufinalu nastavio se trend po kojem nijedan klub nije uspeo da odbrani titulu u tom prestižnom takmičenju.

Real je pitanje pobednika rešio već u prvom poluvremenu, sa tri pogotka. Gosti su u vođstvo došli u 16. minutu golom Serhija Ramosa. Isti igrač je samo četiri minuta kasnije duplirao prednost "Kraljevskog kluba", da bi tačku na i stavio najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo u 34. i 90 minutu.Ovo je ujedno bio prvi poraz Bajerna u duelima sa Realom kod kuće. Naime, Bavarci su u prethodnih deset mečeva upisali čak devet pobeda, uz samo jedan remi.Ramos je rekao da je ovom pobedom Real vraćen u evropski vrh.

U sredu, u Londonu, u drugom polufinalu, sastaju se Čelsi i Atletiko Madrid. U prvom duelu na stadionu "Visente Kalderon" nije bilo golova.Finale Lige šampiona na programu je 24. maja u Lisabonu.

TOK MEČA:10.38 (90. +3 minut) - Kraj utakmice, Real je prvi finalista Lige šampionaReal je na imresivan način overio vizu za veliko finale u Lisabonu, koje je na programu 24. maja. "Kraljevski klub" je u polufinalu deklasirao branioca titule minhenski Bajern sa ubedljivih 5:0 i najavio pohod na jubilarnu 10. titulu prvaka Evrope. 10.35 (90. minut) - Gooooool, Real vodi sa 4:0!Bajern je potpuno ponižen na svom terenu. Kristijano Ronaldo je svojim drugim golom dotukao Bavarce. To je njegov 16. pogodak u Ligi šampiona ove sezone. Portugalac je sjajno izveo slobodan udarac i poslao loptu ispod živog zida baš u trenutku kada su igrači Bajerna skočili.

http://www.youtube.com/watch?v=hPgL9_eCfZA
22.07 (62. minut) - Kasiljas lako zaustavlja udarac Riberija 22.02 (57. minut) - Neprecizan udarac Robena 21.50 (46. minut) - Počelo je drugo poluvreme na "Alijanc Areni" 21.35 (45. +2 minut) - Završeno je prvo poluvreme Završnicu prvog poluvremena obeležila je velika nervoza, posebno kod domaćih fudbalera 21.22 (34. minut) - Gooooool, Real vodi 3:0! To je novi rekord najboljeg fudbalera sveta koji je u Minhenu postigao 15 gol u Ligi šampiona ove sezone
http://www.youtube.com/watch?v=rN9nLAiX410
21.18 (30. minut) - Bajern bez šuta u okvir gola 21.08 (20. minut) - Gooooool, Real vodi 2:0!
http://www.youtube.com/watch?v=lubd0g6pQLw
21.04 (16. minut) - Gooooool, Real vodi 1:0!
http://www.youtube.com/watch?v=TWeGLF4caaQ
20.59 (11. minut) - Bajern napada, Real u defanzivi 20.57 (9.minut) - Velika greška Nojera

20.48 (1.minut) - Počela je utakmica u MinhenuPočeo je revanš meč polufinala Lige šampiona između fudbalera Bajerna i Reala. Uprkos minimalnom porazu u prvoj utakmici Bavarci se u revanšu uzdaju u istoriju i činjenicu da nikada nisu poraženi kod kuće od Reala. Bavarci su u prethodnih deset mečeva upisali čak devet pobeda, uz samo jedan remi.

20.47 - Minut ćutanja za Vujadina Boškova i Tita VilanovuNeposredno pred početak utakmice na Alijanc Areni odata je počast nedavno preminulim legendama - Vujadinu Boškovu i Titu Vilanovi.

20.45 - Fantastična koreografija navijača BajernaNavijači Bajerna napravili su sjajnu uvertiru u revenš meč polufinala Lige šampiona. Atmosfera na tribinama je fantastična, a neposredno pre početka utakmice navijači su napravili fenomenalnu koreografiju sa grbom bavarskog kluba.

20.30 - Na tribinama 4.000 navijača Reala"Kraljevski klub" će na "Alijanc Areni" imati podršku oko 4.000 navijača. Utakmica u Minhenu predstavlja jubilej za Luka Modrić koji će večeras odigrati 100. meč za Real.

20.25 - Gvardiola ima razloga za briguBajern mora da napada jer mora do postigne gol ukoliko želi da se plasira u veliko finale. U takvoj situaciji Bajernu preti velika opasnost od kontri gostiju, posebno od trija - Kristijano Ronaldo, Geret Bejl, Karim Benzema. 20.20 – Miler i Mandžukić napadaju Real Pep Gvardiola odlučio se da Mandžukiću u napadu društvo pravi Toams Miler. S druge strane, jasno je i da se Real neće braniti. Za goste od starta igraju Ronaldo, Bejl, Benzema i Di Marija. Evo startnih postava: Bajern: Nojer, Lam, Boateng, Dante, Alaba, Švajnštajger, Kros, Roben, Miler, Riberi, Mandžukić. Real: Kasiljas, Karvahal, Pepe, Ramos, Koentrao, Modrić, Alonso, Di Marija, Bejl, Ronaldo, Benzema.20.15 – Šta kaže statistikaDuel dva evropska giganta s punim pravom nosi epitet "finala pre finala". Bavarci su u lošijoj situaciji s obzirom na činjenicu da nisu uspeli da postignu gol u prvom susretu. Uporednu statistiku Bajerna I Reala možete pročitati OVDE.20.10 – Šta kažu kladionice Mnogi ljubitelji fudbala smatraju da će ovaj duel odlučiti budućeg prvaka Evrope. Minhen će večeras biti poprište jednog od najvećih derbija evropskog fudbala. Analizu predstojećeg duela možete pročitati OVDE.20.00 – Dobrodošli na Kurir sport!Obe ekipe se nadaju prolasku u finale. Aktuelni šampion Evrope Bajern večeras će se osloniti na sjajan napad, a Real u disciplinovanu odbranu, iako je najefikasniji tim Lige šampiona u ovoj sezoni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track