BLOG UŽIVO: Skolari: Sudije da zaštite Nejmara

19. dan

BLOG UŽIVO: Skolari: Sudije da zaštite Nejmara

Brazil 2014 -

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti o Svetskom prvenstvu na jednom mestu.00:40 - Pobede Francuske i NemačkeFavoriti su u ponedeljak opravdali očekivanja na Svetskom prvenstvu u Brazilu, pošto su se u četvrtfinale plasirale selekcije Francuske i Nemačke. "Trikolori" su u osmini finala savladali Nigeriju sa 2:0, dok su "Panceri" tek posle produžetaka slomili otpor Alžira - 2:1. Francuska i Nemačka će u evropskom derbiju odlučiti ko će igrati u polufinalu Mundijala. Taj meč se igra 4. jula u Rio de Žaneiru, na čuvenoj Marakani. U utorak su na programu poslednja dva meča osmine finala, koja će ujedno dati i poslednji par četvrtfinala. Od 18.00h igra se duel Argentina - Švajcarska, dok je od 22.00h na programu utakmica Belgija - SAD.23:45 - Skolari: Sudije da zaštite NejmaraSelektor Brazila Luis Felipe Skolari apelovao na sudije da zaštite Nejmara, jer veruje da će napadač Karioka biti izložen grubim startovima u predstojećim mečevima na Svetskom prvenstvu. Fudbaler Barselone se na početku utakmice sa Čileom povredio posle oštrog starta Arangiza. On je odigrao taj meč do kraja, ali je pitanje da li će igrati u četvrfinalu protiv Kolumbije. "Sa ovakvom situacijama suočavao sam se iz vremena kada sam vodio Portugal, tada je meta grubih rivala bio Kristijano Ronaldo. Sada se iste stvari dešavaju Nejmaru i posle svake utakmice ima modrice i otoke na mišićima. Videli ste šta se desilo već posle pet minuta meča sa Čileom i očekujem da će toga biti još više u završnici takmičenja. Nadam se da će sudije obratiti pažnju na to i zaštiti ga", rekao je Skolari.

23:00 - Jobo: Mogli smo više, ali to je fudbal

Kapiten fudbalera Nigerije Džozef Jobo rekao je da je njegova reprezentacija mogla da uradi više u porazu od Francuske, kojim je eliminisana sa Svetskog prvenstva. "Ako pogledate na utakmicu, mogli smo da uradimo nešto više i bolje. Igrali smo, ali nismo uspeli da damo gol. To je fudbal, nekad pojedini igrači igraju dobro, nekad loše", rekao je Jobo posle utakmice. Nigerija je u Braziliji izgubila u osmini finala Svetskog prvenstva u Brazilu od Francuske, a Jobo je u 92. minutu utakmice postigao autogol za konačnih sa 2:0.22:32 - Keši: Nismo imali sreće Selektor Nigerije Stiven Keši rekao je da je njegovim fudbalerima nedostajala sreća protiv Francuske u osmini finala Mundijala u Brazilu. "Sve u svemu, odigrali smo dobru partiju, ali nedostajalo je i malo sreće. Svaki poraz je težak", rekao je Keši. Nigerija je u Braziliji poražena od Francuske sa 2:0. Keši je dodao i da u ovom trenutku ne zna da li će ostati na toj funkciji.21:56 - Klinsman nezadovoljan jer meč protiv Belgije sudi Alžirac Selektor SAD Jirgen Klinsman nije zadovoljan jer predstojeći meč protiv Belgije sudi alžirski arbitar. "Alžirski sudija Đamel Hajmudi govori francuski jezik. Može da se obrati Belgijancima. Nadam se da to neće biti problem", rekao je Klinsman pred utakmicu u Salvadoru. Klinsman je dodaoda je Hajmudi odradio odličan posao na prva dva susreta koja je sudio na Mundijalu. "On je za sada odlično radio svoj posao, ali nisam srećan. Dolazi iz zemlje koja je igrala u istoj grupi sa Belgijom, a i Alžir je zemlja koju smo eliminisali na prethodnom Mundijalu", kazao je selektor SAD.21:21 - Pogba: Jedan od najlepših trenutaka u životu Strelac prvog pogotka za Francusku u duelu sa Nigerijom (2:0) Pol Pogba rekao je da njegova ekipa ima potencijal da postane najbolja na svetu. "Cela zemlja je bila uz nas, to nas je malo uplašilo i drago mi je što se sve dobro završilo. Ovo je jedan od najlepših trenutaka u mom životu. Bili smo puni samopouzdanja", rekao je Pogba. Francuska je u osmini finala Mundijala u Brazilu savladala Nigeriju sa 2:0 i Trikolori sada čekaju ishod meča Nemačka - Alžir.

20:49 - Dešam: Nema opuštanja Selektor Francuske Didije Dešam izjavio je da je ponosan zbog plasmana u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Brazilu. "Prošli smo, odličan je osećaj i veoma smo srećni zbog toga. Među osam najboljih smo, ali ne smemo da se opuštamo jer je ovo bio samo jedan korak na turniru, ima još da se igra", rekao je Dešam. Francuska je u osmini finala savladala Nigeriju sa 2:0. "Imali smo mnogo prilika, držali kontrolu utakmice od 60. minuta što je kasnije rezultiralo golovima. Veoma sam ponosan na ovo što smo uradili, bilo je mnogo duela, teška fizička borba. Nije bilo lako", dodao je Dešam. 20:30 - Altidor spreman za utakmicu protiv BelgijeFudbalski reprezentativac SAD Džozi Altidor biće spreman za sutrašnju utakmicu protiv Belgije u osmini finala Svetskog prvenstva u Brazilu. Kako je objavio Fudbalski savez SAD, Altidor se oporavio od povrede tetive, koju je dobio još na prvoj utakmici na Mundijalu protiv Gane.

19:11 - Argentinci vežbali penale uoči duela sa ŠvajcarcimaSelektor Argentine Alehandro Sabelja rekao je da njegovi fudbaleri vežbaju penale pred susret sa Švajcarskom u osmini finala SP. "Igrači su neformalno šutirali penale na treningu, ali je to mnogo drugačije na samoj utakmici pred desetinama hiljada gledalaca, pogotovo u susretu za preživljavanje na SP", rekao je Sabelja posle treninga u Sao Paulu. Sabelja je istakao da će mentalna snaga i karakter biti od ključnog značaja kada se radi o prolasku u četvrtfinale. "Gram mozga teži je u tom smislu od kilograma mišića", naveo je Sabelja.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18:51 - Roben bez kazne zbog simuliranjaReprezentativac Holandije Arjen Roben neće biti kažnjen zbog simuliranja na utakmici sa Meksikom. "Tražimo od fudbalera da igraju u duhu fer-pleja. Takve stvari su do sudije, arbitri su obučeni da identifikuju simuliranje i daju žute kartone kako bi obeshrabrili takvo ponašanje", rekla je portparolka FIFA Delija Fišer. Roben je rekao posle utakmice osmine finala SP da je simulirao u prvom poluvremenu, ali su zvaničnici holandske reprezentacije naveli da su njegove reči pogrešno protumačene. Holandija je pobedila golom iz penala u sudijskoj nadoknadi vremena, koji je arbitar Pedro Proensa svirao posle sumnjivog prekršaja nad Robenom.

Foto: AP
Foto: AP

18:31 - Defur ne igra protiv AmerikanacaReprezentativac Belgije Stiven Defur kažnjen je sa jednom utakmicom neigranja zbog dobijenog crvenog kartona na susretu sa Južnom Korejom. Defur će tako propustiti utakmicu protiv SAD u osmini finala SP u Brazilu. Belgijanac će zbog isključenja morati i da plati sedam i po hiljada švajcarskih franaka. FIFA je tako odbila da drastičnije kazni Defura zbog žestokog prekršaja nad Kim Šin-Vokom u finišu prvog poluvremena susreta trećeg kola grupne faze Mundijala, koju je Belgija dobila sa 1:0.

18:11 - FIFA suspendovala portparola BrazilacaPortparol fudbalske reprezentacije Brazila Rodrigo Paiva suspendovan je sa jednom utakmicom zbog sukoba sa Čileancem Maurisijom Piniljom u osmini finala SP. Incident se dogodio u subotu u tunelu prilikom odlaska igrača u svlačionice. "On je kažnjen sa jednom utakmicom", potvrdila je portparolka Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Dejla Fišer. Paiva je negirao da je udario čileanskog fudbalera, već da ga je gurnuo u samoodbrani.

17:50 - Skolari: Nedostajaće nam iskustvoSelektor fudbalera Brazila Luis Felipe Skolari priznao jeda nedostatak iskustva utiče na njegovu mladu ekipu na SP čiji je domaćin. "Čak i najiskusniji igrači osetiće pritisak na SP, svi ga osećaju. Ako neko kaže da ne oseća pritisak, onda laže. Nije jednostavno, imamo mnogo mladih igrača, koji će malo po malo sticati iskustvo", rekao je Skolari. Brazil je imao problema protiv Čilea, ali je ipak prošao u četvrtfinale posle boljeg izvođenja penala. Skolari je kao primer naveo svog vezistu Vilijana, za kojeg je rekao da je jedan od najboljih izvođača jedanaesteraca u njegovoj ekipi, ali je protiv Čilea promašio.17:21 - Roben ismejan na društvenim mrežamaHolandski fudbaler Ajren Roben priznao je da je odglumio penal na meču protiv Meksika u osmini finala SP. On tvrdi da je u prvom poluvremenu pokušao da iznudi penal, ali da je penal u 94. minutu bio čist. Njegov potez je ismejan na društvenim mrežama, a od FIFA-e se traži da kazni Robena "Baletana".

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Foto: Twitter
Foto: Twitter

16:40 - 25.000 policajaca na ulicama Francuske zbog mečeva na SPViše od 25.000 policajaca raspoređeno je posle podne u većim gradovima u Francuskoj uoči utakmica osmine finala SP između Alžira i Nemačke, odnosno Franuske i Nigerije. "Pojačane mere bezbednosti su uvedene. Policajcima će biti na raspologanju vodeni topovi i helikopteri kako bi se izbegli eventualni neredi", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova. Kada se 26. juna Alžir plasirao u osminu finala Mundijala nekoliko hiljada Alžiraca je slavilo u Parizu, Lionu i Marseju. Slavlje se završilo incidentima i 75 osoba je privedeno.

16:11 - Skolari: Sudije moraju da zaštite NejmaraSelektor fudbalske reprezentacije Brazila Luis Felipe Skolari veruje da će najbolji igrač njegovog tima Nejmar biti još više izložen grubim startovima rivala na SP i apelovao na sudije da ga zaštite. Fudbaler Barselone se na početku utakmice protiv Čilea povredio posle duela sa Arangizom, iako je odigrao ceo meč do kraja, pod znakom pitanja je njegov nastup u četvrfinalu protiv Kolumbije. "Sa ovakvom situacijama suočavao sam se iz vremena kada sam vodio Portugaliju, tada je meta grubih rivala bio Kristijano Ronaldo. Sada se iste stvari dešavaju Nejmaru i posle svake utakmice ima modrice i otok na mišićima. Videli ste šta se desilo već posle pet minuta protiv Čilea i očekujem da će toga biti još više u završnici takmičenja. Nadam se da će sudije obratiti pažnju na to", rekao je Skolari.

15:45 - Navas na meti AtletikaGolman Kostarike Kejlor Navas mogao bi karijeru da nastavi u madridskom Atletiku. Španski mediji već uveliko pišu da Levante ne može da odbije ponude za Navasa, posebno zato što golman ima izlaznu klauzulu u ugovoru od samo deset miliona evra. Atletiko želi da baš on zameni na golu Tiba Kurtou, ali i premijerligaši Liverpul i Arsenal prate situaciju.

15:25 - Skolarijev dvojnik odlepio posle pobede nad Čileom

http://www.youtube.com/watch?v=YHnv_14fpBI

14:59 - Lionel Mesi u opuštenoj varijanti dočekuje meč protiv Švajcarske u osmini finala Mundijala

14:52 - Nica zabranila strane zastave u centru grada do kraja SPGradonačelnik Nice Kristijan Estrozi zabranio je korišćenje zastava drugih zemalja u centru grada, do kraja fudbalskog šampionata sveta u Brazilu, 13. jula. Estrozi je doneo odluku nakon nereda koji su izbili tokom slavlja u njavećim francuskim gradovima posle plasmana Alžira u osminu finala Mundijala. Ova zabrana bi trebalo da "doprinese izbegavanju remećenja javnog reda i mira". Francuska policija uhapsila je najmanje 74 ljudi zbog nereda koji su prošle nedelje izbili posle istorijskog ulaska Alžira u osminu finala Mundijala, kada su remizirali sa Rusijom - 1:1.

14:35 - Ziko: Brazilci ne mogu da očekuju da Nejmar sve sam uradiLegendarni fudbaler Ziko izjavio je pred duel četvrtfinala SP da Brazilci ne mogu da očekuju da Nejmar sve sam uradi. "Protiv Čilea nismo imali inspiraciju i Nejmar nije uspeo da se nametne. Na početku utakmica dobio je udarac, a to ga je usporilo i pomoglo Čileancima da ga zatvore. Brazil mora da poboljša igru protiv Kolumbije. Moramo da prestanemo da očekujemo da Nejmar sve sam uradi", rekao je Ziko. 14:19 - Vilmots: Očekujem da Azar bude lider na terenuSelektor Belgije Mark Vilmots rekao je danas da želi da Eden Azar bude lider na terenu u predstojećem meču osmine finala SP protiv selekcije SAD. "Eden želi da uradi više, on može da uradi više. Svi to znaju. Ne pokušavam da stavim nikakav pritisak na njega, ali bih želeo da on bude lider na terenu i pored toga što ima samo 23 godine", kazao je Vilmots. Belgija sutra od 22.00 igra protiv SAD meč osmine finala Mundijala.14:01 - Novi crtani film: Očoa protiv Holanđana

http://www.youtube.com/watch?v=YZ9S7UjILmo
13:39 - Švajcarci bez posebnog čuvara za MesijaSelektor fudbalske reprezentacije Švajcarske Otmar Hicfeld rekao je da ne planira da odredi posebnog čuvara za Argentinca Lionela Mesija u predstojećem meču na SP. "Čovek na čoveka za Mesija? Ne. Pažnja svakog igrača mora da bude na visokom nivou. Svako mora da brine o svojoj ulozi i da bude spreman da učestvuje u igri... Onda neće biti grešaka. Na taj način možemo da zaustavimo Mesija. Ne sanjam o Mesiju. Uživam gledajući ga kako igra. Ja sam njegov fan, kao i svi koji vole fudbal", dodao je selektor Švajcarske.13:10 - Komoli: Liverpul mora da zadrži SuarezaBivši direktor Liverpula Demijan Komoli rekao je da klub s Enfilda definitivno treba da zadrži Luisa Suareza i pored najnovijeg incidenta urugvajskog igrača. "A ko bi ga zamenio? Ne postoji niko kao on", rekao je Komoli. Komoli je, takođe, kazao da će, na primer, Barselona i Real pokušati da iskoriste ovu kaznu, odnosno da će pokušati da smanje Suarezovu cenu. "Ako postoji zainteresovan klub i ako oseti da Liverpul hoće da ga proda, taj klub će pokušati sve da snizi cenu", dodao je bivši direktor "crvenih".

12:31 - Rodrigez želi da igra u ŠpanijiKolumbijski fudbaler i igrač Monaka Hames Rodrigez rekao je da bi voleo da nastavi karijeru u Španiji. "Voleo bih da igram u Španiji. Bio bi san igrati tamo, to je najbolja liga na svetu. I pre bih u Real nego u Barselonu", rekao je Rodrigez. On je trenutno najbolji strelac na SPu sa pet golova, a jedan je od najzaslužnijih što je njegova selekcija stigla do četvrtfinala. Kolumbija se u četvrtfinalu sastaje sa Brazilom.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

12:15 - Karagunis se oprostio od reprezentacijeKapiten fudbalera Grčke Jorgos Karagunis je, posle poraza od Kostarike na SP, rekao da mu je to bila poslednja utakmica u nacionalnom dresu. Karagunis je kazao da je Grčka na pravom putu, pošto je prvi put prošla grupu na SP. "Sada preuzimaju mlađi momci... Ove utakmice i ovo iskustvo su odlična odskočna daska za budućnost", kazao je Karagunis. Karagunis je za reprezentaciju debitovao 1999. godine, a odigrao je 139 utakmica. On je, takođe, sa Grčkom 2004. godine osvojio titulu evropskog prvaka.

11:58 - Navijači Pari Sen Žermena napravili su na plaži u Brazilu statuu Tijagu Silvi

11:52 - Duel Holandije i Meksika prikazan je kroz crtani film

http://www.youtube.com/watch?v=lgCg-TXsBSA

10:59 - Boateng: Izbačen sam jer sam pitao gde je obećani novacFudbaler Šalkea Kevin-Prins Boateng rekao je da je izbačen iz reprezentacije Gane na Svetskom prvenstvu jer je pitao gde je završio novac koji je obećan. Selektor Kvesi Apija je prema zvaničnim informacijama izbacio Boatenga i Salija Muntarija zbog nediscipline uoči susreta sa Nemačkom u poslednjem kolu grupne faze. Boateng je za italijanski Skaj sport ispričao svoju verziju šta se dogodilo na treningu posle kojeg je izbačen iz reprezentacije."Igrali smo u krugu na treningu i okrenuo sam se ka Muntariju, pitavši ga da li je on sudija. Selektor je mislio da sam se obratio njemu i da sam mu rekao nešto uvredljivo. U tom trenutku je počeo da me vređa pred svima, iako smo Sali i ja pokušali da mu objasnimo situaciju. Svi ostali igrači su čuli", rekao je Boateng. Prema njegovim rečima, Apija je samo tražio razlog da ga izbaci iz ekipe."Mislim da je Apija imao problem sa mnom i da je samo tražio razlog da me pošalje kući. Da budem iskren, bio sam izbačen", naveo je Boateng.On je istakao da je izbačen jer se sastao sa predsednikom Fudbalskog saveza Gane, gde ga je pitao gde je otišao novac od FIFA."Zašto me je oterao u četvrtak, iako se navodni incident desio u nedelju? Ne mogu da objasnim. Ako sam zaista uradio nešto loše, zašto nešto nije preduzeo u ponedeljak. Ako pogledate ostale timove, oni mogu da dovedu svoje porodice na takmičenje, ali je za nas to ogroman trošak. Svi izgleda misle da mi živimo na visokoj nozi. Očigledno je da nam je čast da igramo za reprezentaciju, ali način na koji putujemo, naši hoteli... Ne mislim da oni novac troše na naša putovanja", kazao je fudbaler Šalkea.

10:36 - Pogledajte kako su navijači u Holandiji ispratili pogodak Huntelara za pobedu nad Meksikom

http://www.youtube.com/watch?v=Tc_o56rvpEg

10:28 - Fudbaleri Gane se izvinjavali navijačima po povratku kućiKapiten fudbalera Gane Asamoa Đan izvinio se za loš učinak njegove reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Brazilu, gde je eliminisana već u grupnoj fazi."Otišli smo tamo da bi narod bio ponosan, a to se nije dogodilo. Izvinjavam se svim našim navijačima, razočaran sam", rekao je Đan na aerodromu u Akri po povratku iz Brazila.Selektor Gane Kvesi Apija kazao je da je očekivao mnogo bolji plasman."Žao mi je što nismo uradili ono što se od nas očekivalo. To je stvarno žalosno", kazao je Apija.

10:15 - Halihodžić: Na igračima je da li će da poštuju postSelektor Alžira Vahid Halihodžić rekao je da je na njegovim fudbalerima da li će da poštuju ramazanski post uoči današnjeg susreta sa Nemačkom na Svetskom prvenstvu. "To je privatno pitanje i igrači će učiniti ono što žele", rekao je Halihodžić i upozorio novinare da će napustiti konferenciju za medije ako bude bilo još pitanja na tu temu. Muslimani tokom ramazanskog posta ne jedu i ne piju od jutra do mraka. Utakmica osmine finala Mundijala između Alžira i Nemačke počeće u 22.00 po srednjeevropskom vremenu, otprilike jedan sat pre sumraka u Porto Alegreu.

10:12 - Evro-afrički obračunDanas su na programu dva nova duela osmine finala Mundijala. U obe utakmice igraće evropske selekcije protiv afričkih. Od 18 časova Francuska igra protiv Nigerije, dok se od 22 časa sastaju Nemci i Alžirci.

10:00 - Holandija i Kostarika u četvrtfinalu

U nedelju su odigrana dva meča osmine finala Svetskog prvenstva, a oba su imala više nego zanimljivu završnicu.

Holandija - Meksiko 2:1

Kostarika - Grčka 1:1, posle penala 6:4

Pregled 18. dana Mundijala možete pogledati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track