ŽRTVA BOSTONSKOG MASAKRA: Martin (8) molio za mir
Foto: Facebook

ŽRTVA BOSTONSKOG MASAKRA: Martin (8) molio za mir

Planeta -
Martin Ričard koji jetragično nastradao u ekploziji bombi na Bostonskom maratonu, napravio je pre godinu dana pano na kome je napisao: "Nema više povređivanja ljudi".

BOSTON - Martin Ričard, osmogodišnji dečak, koji je tragično nastradao u ekploziji bombi na Bostonskom maratonu, pre skoro godinu dana, napravio je u školi pano na kome je napisao: "Nema više povređivanja ljudi".

Ispod toga, mali Martin je napisao i reč "Mir", okruženu sa dva nacrtana srca. Martin je svoj plakat napravio u maju, kada je njegova škola organizovalu "Šetnju za mir". Lokalni zvaničnik u mestu u kome je živeo Martin, ispričao je novinarima da je dečakova porodica bila omiljena u svom kraju. Jedan od gradskih odbornika je Martinovu porodicu opisao kao tipičnu američku.

"Martin i njegov brat obožavali da se igraju u svom dvorištu, bez obzira na to kakvo je vreme bilo", rekao je lokalni zvaničnik.Za malog Martina svi imaju samo reči hvale. Opisuju ga kao bistrog dečaka, punog energije koji je imao velike snove u vezi sa svojom budućnošću.Jedan od komšija, Dan Agiler, rekao je da još ne može da veruje šta se dogodilo."Taj mali dečak nikada više neće doći svojoj kući. Sve mi deluje tako nestvarno, zaista nemam reči", rekao je vidno potreseni Agiler.

Dečakov otac je objavio saopštenje u kome je rekao da je njegov sin Martin umro od povreda zadobijenih u napadu na Bostonskom maratonu."Moja žena i ćerka se oporavljaju od teških povreda. Hvala našoj familiji i prijateljima. Hvala onima koje znamo i onima koje nikada nismo upoznali, što smo u njihovim mislima i molitvama. Nastavite da se molite za našu porodicu, dok se mi sećamo našeg Martina", navodi se u saopštenju dečakovog oca.

Da podsetimo, u eksploziji bombi tokom Bostonskog maratona, poginule su tri, a više od sto osoba je povređeno. Agenti FBI i dalje tragaju za osumnjičenim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track